Cover

Εκδηλωσεις

27η Αποστολή Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος: Κίμωλος 2026

Στο πλαίσιο της διαρκούς κοινωνικής προσφοράς, ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος πραγματοποιεί την 27η αποστολή του στο πανέμορφο νησί της Κιμώλου, ενισχύοντας έμπρακτα το όραμα της δράσης: “Ζωή στους Βράχους του Αιγαίου – Ελλάδος εικόνες”

Στόχοι της αποστολής:

  • Στήριξη της τοπικής κοινωνίας με ουσιαστικές παρεμβάσεις
  • Παροχή ιατρικού υλικού στο ιατρείο του νησιού
  • Ενίσχυση της εκπαίδευσης με προσφορά σχολικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού
  • Τόνωση της τοπικής οικονομίας, σε μία περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής

Η σημασία της δράσης:

Η επιλογή του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, σε μια μη τουριστική περίοδο, υπογραμμίζει τη φιλοσοφία της αποστολής: να βρίσκεται δίπλα σε ακριτικές και λιγότερο προβεβλημένες περιοχές, όταν οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

Η Κίμωλος, με τη μοναδική της αυθεντικότητα και τους λιγοστούς κατοίκους, αποτελεί ιδανικό παράδειγμα νησιού που ωφελείται ουσιαστικά από τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ένα ταξίδι προσφοράς

  • Η αποστολή δεν είναι απλώς μια θαλάσσια εξόρμηση.
  • Είναι ένα ταξίδι αλληλεγγύης, συνεργασίας και ανθρώπινης επαφής, που ενώνει μέλη, εθελοντές και τοπικές κοινωνίες με κοινό σκοπό:
  • Να κρατηθεί ζωντανός ο παλμός του Αιγαίου.