Cover

Εκδηλωσεις

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 1ο Συλλογικό Ψάρεμα & Κοπή Πίτας 2017

Το κατάστημα «ΑΓΙΟC NIKOΛΑΟC» και ο ιδιοκτήτης του Βαγγέλης Ασγουδάκης, πάντα πιστοί στην παράδοση για την κοπή της πίτας με φίλους του καταστήματος, οργάνωσε και φέτος τη σχετική γιορτή, η οποία συνοδεύτηκε και από το πρώτο συλλογικό ψάρεμα της χρονιάς, αφιερωμένο στους φίλους του ψαρέματος που κάθε χρόνο τιμούν  την εκδήλωση με την πολυπληθή παρουσία τους.

Έτσι, το ραντεβού ορίστηκε για την Κυριακή 19/03 και ώρα 13:00,  στην παραλία Μάλεμε, γνωστό τόπο από όλους. Πρόκειται για μια μεγάλη σε έκταση παραλία με μικτό βυθό  (πέτρα- άμμο και κομμάτια  ποσειδωνίας), ιδανική για τα περισσότερα ψάρια,  αφού  έχει χαρίσει αξέχαστες ψαρευτικές συγκινήσεις σε πολλούς, με μεγάλα θηράματα όπως μυλοκόπια, τσιπούρες και αξιοζήλευτα λαβράκια!

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός η βράβευση του ψαρά με το μεγαλύτερο ψάρι της προηγούμενης  χρονιάς πιασμένο με παράκτια τεχνική. Οι συμμετέχοντες έχουν την υποχρέωση να φωτογραφίσουν το ψάρι στον τόπο και την ώρα που το έβγαλαν και την επόμενη ημέρα να το πάνε στο κατάστημα για ζύγιση, φωτογράφηση και καταγραφή. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται συλλογή όλων των ψαριών που πιάνονται  μέχρι το τέλος του χρόνου, και το μεγαλύτερο παίρνει τον τίτλο, ενώ  βραβεύεται και ο ψαράς που το έπιασε με ένα δώρο από το κατάστημα, ανάλογα με την τεχνική. Για το 2016 το μεγαλύτερο ψάρι ήταν μια συναγρίδα 5,5 κιλά με την τεχνική του spinning, από το φίλο Άγγελο Μπολιεράκη. Το δώρο για τον Άγγελο ήταν ένα καλάμι Speedmaster AX, χορηγία της Shimano Hellas.

Πριν την έναρξη του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας, μέσα σε ευχές από όλους τους παρευρισκόμενους. Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο Αλέξανδρος Μηλιωνής και το δώρο του ήταν δωροεπιταγή για την αγορά ειδών αλιείας από το κατάστημα  ​«ΑΓΙΟC NIKOΛΑΟC».

Σε ένα συλλογικό ψάρεμα, όσο  ανεπίσημο κι αν είναι, πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι κανόνες.   Έτσι τα τρία πρώτα βραβεία θα δίνονταν  με βάση τα μεγαλύτερα ψάρια  αναλογικά. Υπήρχε και τέταρτο βραβείο που δίνονταν σε αυτόν  με τα περισσότερα ψάρια.    Ο κάθε ψαράς θα έπρεπε να έχει μέχρι δύο καλάμια στο νερό, ενώ επιτρέπονταν όλων των ειδών τα δολώματα και οι τεχνικές του Casting.

Το ψάρεμα ξεκίνησε  στις 14:00 και  τελείωσε στις 19:30.  Παρά  τις δύσκολες συνθήκες που συναντήσαμε( ενοχλητικό πλαϊνό  αέρα νοτιοδυτικό 6-7 bf) όλοι οι φίλοι ψάρεψαν μέχρι το τέλος χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα .   Παρόλο που άργησαν οι μουρμούρες  έκαναν την εμφάνιση τους.

Ο Βαγγέλης Ασγουδάκης ευχαριστεί πολύ όλους τους συμμετέχοντες για την    πολύτιμη βοήθεια τους στην οργάνωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο  ΛΕΥΤΕΡΗ  ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ “ΤΑΒΕΡΝΑ-ΜΑΛΕΜΕ” για τη φιλοξενία.(παραχώρηση χώρου)
Ευχαριστεί επίσης τις εταιρίες  που και φέτος στήριξαν την διοργάνωση με σημαντικά δώρα για τους νικητές και τυχερούς της ημέρας.

SHIMANO HELLAS
TICA-FALCON-WINNER

SKALIS GROUP
MΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ
FRAGOULIS FISHING
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΟΚΑΣ

Κλείνοντας ένα μεγάλο μπράβο στους μικρούς ψαράδες που συμμετείχαν στο ψάρεμα που παρόλο τις δύσκολες συνθήκες ψάρεψαν μέχρι το τέλος!
Περάσαμε όμορφα. Να είστε όλοι καλά, υγιείς να ξανανταμώσουμε και του χρόνου.