Cover

Όμιλοι

ΝΑΥΤΙΛΟΣ: Δεύτερη Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2015, Ψαρρά

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε τη δεύτερη αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2015, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και προορισμό τα Ψαρρά.

Την 25η Μαρτίου, τα έξι σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» φορτωμένα με υλικά και εξοπλισμό για τα Ιατρεία (εφόδια και εξοπλισμό που είχαν συγκεντρωθεί για το Γυμνάσιο, το Δημαρχείο, το Λιμεναρχείο, καθώς και φάρμακα και αναλώσιμα για το τοπικό Ιατρείο), αλλά και με τα δεκαεπτά μέλη της Λέσχης και  τέσσερα άτομα από οικογένειες των μελών, τρεις Γιατρούς του Κόσμου (Νικήτας Κανάκης, οδοντίατρος, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Αλέξανδρος Σουβαντζής, ορθοπεδικός και ο παιδίατρος Γιώργος Τομαράς), ένα δημοσιογράφο και έναν εικονολήπτη του ALPHA TV, και δύο ακόμα φίλους του  «ΝΑΥΤΙΛΟΥ», ξεκίνησαν στις 07:30 το πρωί από την Ανάβυσσο, το Χάρακα και το Λαύριο. Σημείο συνάντησης ήταν ο βόρειος κάβος της Μακρονήσου στις 08:00, από όπου τα έξι σκάφη συναντήθηκαν και ταξίδεψαν μαζί για το ταξίδι των 115 περίπου μιλίων.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ένα σκάφος του  «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» αναχώρησε για τη Βολισσό της Χίου, από όπου θα παρελάμβανε και θα μετέφερε στα Ψαρρά δύο ακόμα γιατρούς και μία νοσηλεύτρια από τους Γιατρούς του Κόσμου (το γαστρεντερολόγο Νίκο Παντελάρο, την παθολόγο-δερματολόγο Ελένη Δουμάκη και τη νοσηλεύτρια Ευγενία Σπύρου).  Έτσι λοιπόν, όλοι οι γιατροί ήταν στα Ιατρεία τους πριν τις 10:30 και είχαν ξεκινήσει να εξετάζουν τους πρώτους κατοίκους των Ψαρρών. Τη γραμματειακή υποστήριξη των ιατρείων είχαν αναλάβει δύο μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ανά γιατρό και Ιατρείο.  Τα Ιατρεία Ορθοπεδικό, Παιδιατρικό, Παθολογικό – Δερματολογικό, Γαστρεντερολογικό των Γιατρών του Κόσμου και το Οδοντιατρικό με δύο oδοντιάτρους μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» (Παναγιώτης και Άννυ Καραμεσίνη), λειτούργησαν δωρεάν για ένα τριήμερο, από τις 26 έως και τις 28 Μαρτίου. Οι εξετάσεις ξεκινούσαν στις 09:00 το πρωί και το ωράριο διαρκούσε όσο υπήρχε προσέλευση κόσμου. Συνολικά οι γιατροί εξυπηρέτησαν περισσότερους από 243 ενήλικες και παιδιά του νησιού, και έτσι μέχρι το Σάββατο το απόγευμα εξετάστηκαν περισσότερο από το 69% των  κατοίκων του νησιού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις που η προσέλευση στα Ιατρεία δεν ήταν δυνατή λόγω της κατάστασης των ασθενών, οι γιατροί έκαναν επισκέψεις στο σπίτι.

Την Παρασκευή, έγινε η τελετή παράδοσης των εφοδίων και του εξοπλισμού στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο του νησιού και τα πράγματα παραδόθηκαν στον Δήμαρχο για να κάνει τη διανομή στο Γυμνάσιο, το Δημαρχείο, το Λιμεναρχείο και το τοπικό Ιατρείο. Ακολούθησε μία ιστορική αναδρομή για το νησί, με παρουσίαση από την υπεύθυνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαρρών.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου περίπου στις 11:00, ένα σκάφος αναχώρησε για τη Βολισσό ώστε να επιστρέψουν οι γιατροί και συναντήθηκε εν πλω με τα υπόλοιπα που ξεκίνησαν από τα Ψαρρά στις 12:00. Το ταξίδι της επιστροφής περιλάμβανε αρχικά βροχή, συνεχίστηκε κόντρα σε ένα αγριεμένο Αιγαίο και ολοκληρώθηκε στις 19:00, μετά από μία μικρή στάση στην Κάρυστο για μερικό ανεφοδιασμό.

 

Το Δ.Σ. και τα μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους «Γιατρούς του Κόσμου» για τη συμμετοχή και τη δράση τους στην αποστολή, αλλά και τους σημαντικούς χορηγούς που τους έδωσαν το δυνατότητα να υλοποιήσουν και αυτήν την αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο.

Οι xορηγοί της αποστολής «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο, Ψαρρά 2015 ήταν:

–     JOTUN Hellas: Χορηγός καυσίμων, κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των σκαφών

–     Πλαίσιο: Προσφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αναλώσιμα και χαρτικά είδη

–     Κωτσόβολος: Προσφορά εξοπλισμού γραφείου

–     Λέντζος Λάμπες: Είδη φωτισμού (150 φακοί, φαναράκια)

–     SADENT SA: Οδοντιατρικό υλικό για τα δωρεάν Ιατρεία

–     Ελίν: Έκπτωση στην τιμή των καυσίμων σε πρατήρια της εταιρείας

–     Μιλτιάδης Βιτσαρόπουλος Α.Ε.: Οδοντιατρικό υλικό για τα δωρεάν Ιατρεία

–     Ιωάννης Τσαπράζης Α.Ε.: Οδοντιατρικό υλικό για τα δωρεάν Ιατρεία

–    Σύγχρονος Ασκληπιός: Φάρμακα και αναλώσιμα υλικά για το τοπικό Ιατρείο

–     Panasonic: Προσφορά εξοπλισμού γραφείου

–     Γιατροί του κόσμου:  Έκπτωση στην αρχική τιμή του Ηλεκτρονικού Καρδιογράφου, τα εργαλεία για το Οδοντιατρείο, φάρμακα

–     Φ.Λ.Φ.Φ.Σ. «ΝΑΥΤΙΛΟΣ»: Ένας Ηλεκτρονικός Καρδιογράφος για το τοπικό Ιατρείο