Cover

Όμιλοι

Ο ΜΟΦΣ στη Θάσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ο ΜΟΦΣ ξεκίνησε τις καλοκαιρινές θαλάσσιες δράσεις του στο όμορφο νησί του Θρακικού πελάγους, τη Θάσο, όπου πήγε για 4η φορά τα τελευταία 8 χρόνια. Η Θάσος αποτελεί αγαπημένο προορισμό των μελών του Ομίλου, γιατί συνδυάζει βουνό, ήπια θάλασσα και καταπληκτικές παραλίες, ενώ με τις σημαντικές βελτιώσεις των λιμενικών εγκαταστάσεων και τα νέα λιμάνια, είναι ιδανικό για τους κατόχους σκαφών αναψυχής.

Ειδικά φέτος η δράση πραγματοποιήθηκε και για δύο επιπλέον λόγους:

1) Για να υπάρχει μία πολύ χαμηλού κόστους θαλάσσια δράση με πολλές εναλλακτικές δυνατότητες συμμετοχής, στην οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν όλοι

2) Για να βρεθεί ο ΜΟΦΣ, ο οποίος πλέον επεκτάθηκε σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ακόμη πιο κοντά στα μέλη του από την Καβάλα, την Ξάνθη και τη Θράκη γενικότερα

Ο καιρός καλοκαιρινός, μπουνάτσα, η θερμοκρασία της θάλασσας στους 20 βαθμούς , ιδανική για μπάνιο (η θάλασσα στις Αλυκές τις Θάσου είναι από τις ζεστότερες της Ελλάδα). Το πρωί της 3/6 τα σκάφη που πήγαν οδικώς έπεσαν από την Πέραμο. Το μέλος του ΜΟΦΣ από την Καβάλα Μάκης Νεφρέμ είχε κανονίσει τα πάντα. Ένα τεράστιο τρακτέρ έριξε αμέσως τα σκάφη, τα οποία σε 40 μόλις λεπτά έφθασαν στα Λιμενάρια, όπου ήδη είχαν δέσει τα σκάφη που ήρθαν από τη Βουρβουρού. Το δέσιμο–πλαγιοδέτηση στο νέο λιμάνι, ήταν πολύ άνετο, ενώ ακολούθησε βουτιά στον Αρχάγγελο και μπάνιο στις Αλυκές. Το βράδυ στα Λιμενάρια λάμβαναν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις με φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών από τοπικούς φορείς, και γεύμα με παλαιά και νέα μέλη … ακόμη και από την Αγγλία!

Η 2η μέρα στη ΘΑΣΟ ξεκίνησε με συννεφιά. Στη ρότα για το Λιμένα οι συμμετέχοντες στη δράση συνάντησαν ισχυρό κόντρα καιρό, ακριβώς ότι χρειαζόταν για να δοκιμαστούν τα σκάφη και τα πληρώματα εν όψει της αποστολής τους στην Πανελλήνια συνάντηση της Λέσβου. Την Κυριακή το βράδυ στο εξαιρετικό Simi Restaurant της Θάσου, γιορτάστηκαν τα γενέθλια του δραστήριου μέλους από την Ξάνθη Γιάννη Σερδάρη. Το εστιατόριο, το καλύτερο της Θάσου, είχε παραχωρήσει στα μέλη του ΜΟΦΣ ένα θαυμάσιο ξεχωριστό χώρο. Η υπέροχη βραδιά ολοκληρώθηκε με ποτό σε κεντρικό bar.

Οικογενειακή ατμόσφαιρα–κέφι–γέλιο–σύμπνοια, έδεσαν όλους σε μία παρέα. Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί η τριήμερη δράση στη Θάσο, ήταν τα water activities στο La Scala. Έντεκα σκάφη (φουσκωτά-πολυεστερικό-jet), επιβεβαίωσαν το μικτό χαρακτήρα του ΜΟΦΣ, ο οποίος είναι πλέον ο όμιλος των κατόχων κάθε είδους σκάφους αναψυχής. Τα 38 άτομα από 4 έως 64 χρονών, υπογράμμισαν με τον καλύτερο τρόπο τον οικογενειακό χαρακτήρα του ομίλου.

Το μέλος Βαγγέλης Τσιγκαλίδης πρόσφερε το αναμνηστικό μπλουζάκι «ΘΑΣΟΣ 2017», το οποίο τύπωσε με δικά του έξοδα, ενώ  ο ΜΟΦΣ μοίρασε το καπελάκι του συλλόγου. Ένα από τα νέα μέλη, ο Σάκης Δεληγιαννίδης, έκανε μία έκπληξη σε όλους, δωρίζοντάς τους ένα θαυμάσιο ναυτικό βραχιολάκι. Ο ΜΟΦΣ, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη τους, είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί η επέκταση του ΜΟΦΣ στην Καβάλα και την Ξάνθη το 2016, πρόσφερε μία πρώτης τάξης ευκαιρία για γνωριμία με αξιόλογους καπεταναίους και θαυμάσια πληρώματα που είχαν λάβει μέρος στη δράση της Αλοννήσου το 2016, οι οποίοι έκτοτε συμμετείχαν σε όλες τις σημαντικές δράσεις του Ομίλου (στη Θεσσαλονίκη, την Αμμουλιανή, την Αθήνα, τα Χανιά κτλ.) και το απόλαυσαν.

Κυβερνήτες και πληρώματα έδωσαν ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση στη Θράκη, τη δράση στη Σαμοθράκη «ΜΟΦΣ- ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2017», το 2ο 15ήμερο του Αυγούστου 2017.