Cover

Eging

Παρουσίαση: Ψάρεμα Καλαμαριών με Καλάμια Eging της OCEANIC

Το ψάρεμα καλαμαριών αλλά και σουπιών από την ακτή με καλάμι, μηχανισμό και τεχνητό (καλαμαριέρα) έχει αποκτήσει τελευταία πολλούς φίλους. Πρόκειται για ένα εύκολο, ευχάριστο, διασκεδαστικό και αρκετά αποδοτικό ψάρεμα όπου σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να έχουμε έναν ικανοποιητικό «μεζέ».

Καλάμια του spinning με το ανάλογο casting weight που έχει το τεχνητό μας κι ένας μικρός μηχανισμός προσφέρονται για την τεχνική αυτήν. Όμως εκεί όπου το ψάρεμα γίνεται ακόμη πιο ευχάριστο, ξεκούραστο κι απολαυστικό είναι με την χρήση εξειδικευμένων καλαμιών για καλαμαριά και σουπιές, τα λεγόμενα καλάμια eging. Πρόκειται για δίσπαστα καλάμια spinning, αρκετά ελαφριά, με casting weight κατάλληλο για το βάρος των τεχνητών μας, με οδηγούς που να δέχονται λεπτά νήματα και με την επιπλέον χαρακτηριστική ιδιότητα, να μην σκίζουν το καλαμάρι ή τη σουπιά τόσο στο κάρφωμα όσο και στο βγάλσιμο προς την ακτή.

Όλες οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρίες ειδών αλιείας έχουν στις τάξεις τους κάποιο τέτοιο εξειδικευμένο καλάμι. Εμείς εδώ θα δούμε τα καλάμια eging της Oceanic.

Η OCEANIC TEAM, μια εταιρία που αφουγκράζεται με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του Έλληνα ψαρά, πάντα προσπαθεί να δώσει στην κυκλοφορία ποιοτικά προϊόντα κατάλληλα για ψαρέματα στην Ελλάδα με την πιο προσιτή τιμή. Έτσι και στην τεχνική του eging έχει να μας παρουσιάσει 3 διαφορετικά μοντέλα. Πρόκειται για  τα OCEANIC SEPIA, MYSTIC και EGI GUN.

Καλάμι OCEANIC SEPIA

Κατασκευασμένο από εξαιρετικής ποιότητας HM carbon, και εξοπλισμένο με δαχτυλίδια low rider Fuji, το SEPIA, έχει πολύ καλές βολές, πολύ καλή αίσθηση της καλαμαριέρας και δεν επιτρέπει στο καλαμάρι να σκιστεί. Δίνει πολύ καλή κίνηση σε καλαμαριέρες μεγέθους από 2.5 έως και 4.0 με best egi τα μεγέθη 3.0 – 3.5. Με ελάχιστο βάρος 157gr, κάνει το ψάρεμά μας απόλαυση. Επιπλέον το design του είναι υπέροχο, χωρίς να επιβαρύνει το βάρος του με περιττά decor.

Διατίθεται σε σκληρή θήκη με ξεχωριστές τσέπες για το κάθε στέλεχος για την καλύτερη προστασία του.

Προτεινόμενη τιμή: 78 ευρώ

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΔΗΓΟΙ ΒΑΡΟΣ C.W.
SEPIA 2.70m 1.38m 2 FUJI LR 157gr 3.0-4.0 EGI

Καλάμι OCEANIC MYSTIC

Το MYSTIC είναι ένα εξειδικευμένο καλάμι για την τεχνική του eging. Ελαφρύ μόλις 120 γραμμάρια, με οδηγούς guide pro sic  και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται έτσι ώστε να δίνει φανταστική κίνηση στις καλαμαριέρες μας. Φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας carbon και άριστα ζυγισμένη κατασκευή.  Το Mystic έχει πολύ καλές βολές καθώς και άψογη συμπεριφορά που δεν επιτρέπει με το κάρφωμα να σκίσουμε το καλαμάρι! Το best egi του είναι στα 3.0-3.5 ενώ το βάρος του είναι στα 120gr.

Προτεινόμενη τιμή: 55 ευρώ

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΔΗΓΟΙ ΒΑΡΟΣ C.W.
MYSTIC 2.50m 1.30m 2 GUIDE PRO SIC 120gr 3.0-3.5 EGI

Καλάμι EGI GUN

Ένα επίσης εξειδικευμένο καλάμι για την τεχνική του eging που διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για το ψάρεμα των κεφαλόποδων. Ελαφρύ, με οδηγούς που να δέχονται λεπτά νήματα, ζυγισμένη κατασκευή, που μπορεί και δίνει ζωντάνια στις καλαμαριέρες μας  και το σημαντικότερο να μην σχίζει τα καλαμάρια κατά το κάρφωμα και το βγάλσιμό τους προς την ακτή.

Δίσπαστο, φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας carbon, με οδηγούς Guide Pro και άριστα ζυγισμένη κατασκευή. Το best egi του είναι στα 2.0-3.5 ενώ το βάρος του είναι στα 140gr.

Προτεινόμενη τιμή: 53 ευρώ

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΔΗΓΟΙ ΒΑΡΟΣ C.W.
EGI GUN 2.50m 1.30m 2 GUIDE PRO SIC 140gr 2.0-3.5 EGI

Το eging έχει γίνει μια αγαπημένη τεχνική για πολλούς. Είναι εύκολη, δίνει αρκετά νόστιμα κεφαλόποδα όπως καλαμάρια και σουπιές και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον καθένα. Όμως το κόστος των περισσότερων καλαμιών για αυτή τη τεχνική είναι συχνά υψηλό με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να βολεύονται με το ήδη υπάρχον καλάμι spinning που έχουν και ας χάνουν και κανένα καλαμαράκι. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν, αφού υπάρχουν τα εξειδικευμένα καλάμια της OCEANIC για αυτήν τη τεχνική με όλα τα χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν και σε τιμή πολύ προκλητική. Όσοι δεν έχετε μπει ακόμη στη διαδικασία απόκτησή τους ίσως τώρα είναι η ευκαιρία που τα καλαμάρια έχουν αρχίσει να πλησιάζουν και να κατακλύζουν τις ακτογραμμές όλης της χώρας μας.