Συνταγες
Συνταγή: Καλαμάρια με Κοφτό Μακαρονάκι
Υλικά
- Καλαμάρια
- ντομάτα φρέσκια ή κονσέρβα
- 2-3 κρεμμύδια
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση
- Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα καλαμάρια μας τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

- Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μας και το βάζουμε στη φωτιά.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο λάδι ανακατεύοντάς τα.
- Προσθέτουμε τα κομμένα καλαμάρια και στη συνέχεια τις τομάτες μας που έχουμε τεμαχίσει ή την κονσέρβα μας.
- Προσθέτουμε τρία περίπου ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα.

- Όταν διαπιστώσουμε ότι το καλαμάρι μας είναι βρασμένο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι αν επιθυμούμε και ανακατεύουμε.

- Το σβήνουμε από τη φωτιά προτού το μακαρονάκι βράσει για τα καλά και το αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο στην κλειστή κατσαρόλα αλλά όχι στη φωτιά.

- Στη συνέχεια ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.