Cover

Συνταγες

Συνταγή: Καλαμάρια με Κοφτό Μακαρονάκι

Υλικά

  • Καλαμάρια
  • ντομάτα φρέσκια ή κονσέρβα
  • 2-3 κρεμμύδια
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

  • Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα καλαμάρια μας τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

  • Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μας και το βάζουμε στη φωτιά.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο λάδι ανακατεύοντάς τα.
  • Προσθέτουμε τα κομμένα καλαμάρια και στη συνέχεια τις τομάτες μας που έχουμε τεμαχίσει ή την κονσέρβα μας.
  • Προσθέτουμε τρία περίπου ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα.

  • Όταν διαπιστώσουμε ότι το καλαμάρι μας είναι βρασμένο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι αν επιθυμούμε και ανακατεύουμε.

  • Το σβήνουμε από τη φωτιά προτού το μακαρονάκι βράσει για τα καλά και το αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο στην κλειστή κατσαρόλα αλλά όχι στη φωτιά.

  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.