Ψαρεμα απο Ακτη

Βίντεο: Εύκολη Κατασκευή Ζυμαριού για Απίκο, Εγγλέζικο & Μπολονέζ

Πολλοί είναι οι φίλοι που μας ρωτάνε καθημερινά για κάποιο ζυμάρι που να μπορούν να το κατασκευάζουν εύκολα, χωρίς περίπλοκα υλικά και να αποδίδει στα ψαρέματά τους. Εδώ σας παρουσιάζουμε ένα τέτοιο ζυμάρι.

Τα υλικά κατασκευής απλά που μπορούμε να τα βρούμε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ ή μπακάλικο. Κονσέρβα ψαριού και φρυγανιά τριμμένη. Αν θέλουμε και λίγο πιο σκληρό ή συμπαγές δόλωμα για να το χρησιμοποιήσουμε σε αγκιστράκια τότε θα χρειαστούμε και λίγο αλευράκι.

Τα υλικά αυτά τα ανακατεύουμε όπως θα δείτε και στο βίντεο και κατασκευάζουμε ένα θαυμάσιο δόλωμα για απίκο, εγγλέζικο ή μπολονέζ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε σαλαγκιά όσο και σε αγκίστρι.

Η απόδοσή του θαυμάσια αφού όλα σχεδόν τα ψάρια το εκτιμούν. Κέφαλοι, σαργοί, μελανούρια, κακαρέλοι, τσιπούρες, μουρμούρες, σάλπες, γόπες, λαβράκια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εξορμήσεις μέσα σε λιμάνια όσο και στα βράχια.

Όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει ήδη γνωρίζετε την αξία του. Όσοι πάλι ψάχνεστε, δοκιμάστε να το κατασκευάσετε και ψαρέψτε με αυτό.

Καλή Επιτυχία!