Ψαρεμα απο Ακτη

Βίντεο: Σεμινάριο Αθλητικής Αλιείας για Παιδιά στη Βόρεια Εύβοια

Το Σάββατο 28 Μαίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο των Ωρεών, στη Βόρεια Εύβοια, σεμινάριο με θέμα την αθλητική αλιεία σε μικρά παιδιά αλλά και στους γονείς που τα συνόδευαν. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Α.Ν.Ο.Καρύστου σε συνεργασία με την περιφέρεια Στερεάς.

Την επιμέλεια του σεμιναρίου είχε αναλάβει ο Γιάννης Σκούρτης αθλητής του ΑΝΟΚ και μέλος της εθνικής ομάδας, ο Ηλίας Καλάκος επίσης μέλος του ΑΝΟΚ και ο Κώστας Καστρινός μέλος του ΑΝΟΚ και βιολόγος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.

Στος τέλος μοιράστηκαν στα παιδιά βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου και δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καρτέλα με τα επιτρεπόμενα μεγέθη των ψαριών που πρέπει να αλιεύονται.

Παρακολουθείστε μια ιστορική αναδρομή στην αλιεία ξεκινώντας από τα αρχαία χρόνια και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια την τιμητική του έχει το θαλάσσιο περιβάλλον, η σχέση του με εμάς ενώ βλέπουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και πως αυτό μπορεί να προστατευτεί. Εδώ βλέπουμε τη μεγάλη σημασία που έχει η αθλητική αλιεία στην υπηρεσία της θαλάσσιας πανίδας.

Ακολουθεί η ενότητα αλιευτικός εξοπλισμός με γνωριμία του βασικού εξοπλισμού, ενώ αρματώνονται καλάμια από τα ίδια τα παιδιά και κατασκευάζονται απλές αρματωσιές.