Ψαρεμα απο Σκαφος

Βίντεο: Τα Μυστικά της Συρτής Βυθού- Μπακακάκι

Το μπακακάκι είναι ένα είδος αν θέλατε δολώματος και μια εξειδικευμένη παραλλαγή της συρτής βυθού όπου ο ψαράς απευθύνεται σε μαύρα κυρίως ψάρια και ειδικότερα στη σφυρίδα.

Ένα βαρίδι ειδικά σχεδιασμένο για να πλέει σωστά που φέρει 4 μεγάλες σαλαγκιές που θα δολωθούν οι 3 πρώτες με ψάρια και η τέταρτη θα παραμείνει ελεύθερη είναι το «εργαλείο» μας.

Αυτό που θέλει ιδιαίτερη προσοχή εδώ είναι ο τρόπος που θα δολωθούν τα ψάρια στις σαλαγκιές. Πρέπει να είναι έτσι δολωμένα, που το σύνολο να κολυμπά σωστά και να μοιάζει με ένα κοπαδάκι μικρόψαρα που τρέχει να προφυλαχτεί από το στόμα της μεγάλης σφυρίδας. Οποιοδήποτε λάθος στον τρόπο δόλωσης θα έχει σαν αποτέλεσμα τη λανθασμένη πλεύση και συνεπώς να μην έχουμε τσιμπιές.

Δείτε εδώ στο βίντεο πως δολώνουμε τα νωπά ψάρια στις σαλαγκιές και πως ελέγχουμε λίγο πριν αμολήσουμε τη δολωσιά μας στο βυθό τη σωστή αυτήν πλεύση, για να τη διορθώσουμε αν χρειαστεί.

Επίσης εδώ θα δούμε και το πιάσιμο ενός μικρού ψαριού και την επιστροφή του ξανά στο νερό. Τα μαύρα ψάρια που απευθυνόμαστε με τη συγκεκριμένη τεχνική γίνονται αρκετά μεγάλα και δεν είναι σωστό να κρατάμε τα μικρά που αν τα αφήσουμε σύντομα θα τα βρούμε είτε εμείς είτε κάποιος άλλος ψαράς πολύ μεγαλύτερα.

Καλή συνέχεια!