Cover

Αγωνες-Αθλητικη Αλιεια

2ο Τουρνουά Αλιείας με Φελλό από το Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου

Στις 5 Ιανουαρίου 2014 ολοκληρώθηκε το 2ο Τουρνουά αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις, που διοργανώθηκε  στο Καρλόβασι της Σάμου από το  Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου. Το  τουρνουά ήταν το δεύτερο υπό την αιγίδα του Ομίλου μέσα σε ένα χρόνο και είχε σα σκοπό τη συνεχή  ενασχόληση  των αθλητών του συλλόγου με την αγωνιστική αλιεία με φελλό.

Το τουρνουά αποτελούνταν από 5 αγώνες των 4 ωρών, και συνολικά πήραν μέρος 15 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών.Οι τεχνικές που επιτρέπονταν ήταν το εγγλέζικο, το μπολονέζ και το απίκο, και ο κάθε αθλητής είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όποιο δόλωμα ή μαλάγρα ήθελε, χωρίς περιορισμό στην ποσότητα. Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν σύμφωνα με τον κανονισμό αλιείας με φελλό της ΕΟΥΔΑ, με κάποιες μικροαλλαγές για την απλούστευση των διαδικασιών. Μια από αυτές ήταν να διαγωνίζονται όλοι οι  αθλητές σε διαφορετικό τομέα σε κάθε αγώνα. Έτσι, νικητής αγώνα ήταν αυτός που έβγαζε το μεγαλύτερο βάρος αλιευμάτων στον τομέα του  και νικητής του τουρνουά όποιος κατάφερνε να  συλλέξει το μεγαλύτερο άθροισμα βάρους αλιευμάτων μετά και από τους 5 αγώνες, σε πέντε διαφορετικούς τομείς.

Όλες οι αγωνιστικές έγιναν σε μη εργάσιμες ημέρες για την διευκόλυνση των αθλητών, και η κάθε αγωνιστική ξεκινούσε με την κλήρωση των θέσεων στα γραφεία του ΝΑΟΚ. Οι αθλητές έφευγαν για το πεδίο του αγώνα (λιμάνι Καρλοβάσου), όπου είχαν  μισή ώρα για να προετοιμαστούν. Με τη συμπλήρωση των  τεσσάρων ωρών ο αγώνας τελειώνε και ακολουθούσε η καταμέτρηση των αλιευμάτων. Όλα τα αλιεύματα επέστρεφαν στη θάλασσα και το 99% αυτών ήταν ζώντα, αφού οι αθλητές έκαναν τα πάντα για να τα κρατήσουν σε καλή κατάσταση, με προσεκτική απαγκίστρωση και φύλαξη σε κιούρτο. Συνολικά αλιεύθηκαν 18,89 κιλά.

 

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομών, η οποία έγινε σε γνωστό εστιατόριο του Καρλοβάσου.Τις απονομές έκανε ο ίδιος ο κύριος Σημαιοφορίδης, χορηγός του ΝΑΟΚ, ο οποίος είχε έρθει από την Αθήνα ειδικά για αυτόν το σκοπό. Μετά το πέρας των απονομών ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική μέχρι το πρωί.

Οι νικητές της κάθε αγωνιστικής, αλλά και οι νικητές του τουρνουά, κέρδισαν αξιόλογα δώρα, όλα προσφορά της εταιρίας ΣΙΜ Α.Ε. – www.sim.gr . Δώρα κέρδισαν οι τρεις νικητές σε κάθε αγώνα και οι τρεις πρώτοι στη συνολική κατάταξη του τουρνουά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δώρα ήταν συνολικής αξίας 1220€, με δώρο μεγαλύτερης αξίας το αγωνιστικό καθισματάκι ψαρέματος Grauvell αξίας 300€, που δόθηκε στο νικητή του τουρνουά. Η εταιρία ΣΙΜ Α.Ε., διέθεσε δωρεάν 1kg μαλάγρα της εταιρίας Dynamite Baits σε κάθε αθλητή, για κάθε αγωνιστική, δηλαδή σύνολο 60kg!

Νικητής του τουρνουά ανακηρύχθηκε ο αθλητής Μαργαρώνης Δημήτριος με 3620 gr, δεύτερος ο αθλητής Σκουδριάνος Αθανάσιος με  1835 gr και τρίτος ο Μαρνέζος Ιωάννης με 1690 gr. Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις των δύο πρωτοεμφανιζόμενων αθλητριών που έλαβαν μέρος, της Μυρσίνης Πόθα (ετών 21-1325 gr) και της Κυριακής Πατρώνη (ετών 15-1025 gr).

Ας ελπίσουμε ότι την προσπάθεια του ΝΑΟΚ θα ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι και θα καταφέρουμε στο μέλλον να έχουμε πλήθος πρωταθλημάτων και αγώνων γύρω από την αλιεία με φελλό. Αγωνιστική αλιεία δεν είναι μόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα,  η μεγαλύτερη διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο. Για να έχουμε μία σοβαρή εξέλιξη στο άθλημα της αλιείας χρειαζόμαστε διασυλλογικά πρωταθλήματα, ενδοσυλλογικά, τουρνουά κτλ. Η συνεχής επαφή των Ελλήνων αθλητών με την αγωνιστική αλιεία, θα φέρει σύντομα στην χώρα μας  επιτυχίες και στο εξωτερικό, σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Καλή προετοιμασία σε όλους τους αθλητές, για τον επικείμενο Πανελλήνιο αγώνα  φελλού της Καρύστου…