Cover

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

2ος Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου για το έτος 2018 στη Λίμνη Παμβώτιδα από 1 έως και 3 Ιουνίου 2018. Διοργανωτής ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων και συμμετείχαν 35 αθλητές( 32 βασικοί και 3 αναπληρωματικοί) από τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα και  την Πτολεμαΐδα.

Στα θετικά του αγώνα η ικανοποιητική -με βάση την ισχύουσα κατάσταση- συμμετοχή αθλητών, η μεγάλη του προβολή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μεγάλη επισκεψιμότητα του χώρου αγώνα από άτομα όλων των ηλικιών και η στήριξή του από τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες. Στα αρνητικά του αγώνα στο αγωνιστικό του καθαρά κομμάτι το πενιχρό σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις αλιευτικό αποτέλεσμα και στο εξωαγωνιστικό η μη συμμόρφωση αρκετών επαγγελματιών αλιέων στους περιορισμούς της  Απόφασης Έγκρισης του Αγώνα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και η απόθεση μεγάλου αριθμού διχτυών σε μικρή απόσταση από την ακτή και τις θέσεις αλιείας των αθλητών. Η διέλευση -παρότι οι υπεύθυνοι των τμημάτων είχαν ειδοποιηθεί από τους διοργανωτές εγγράφως και δια ζώσης- λέμβων των τμημάτων κωπηλασίας  σε μικρή απόσταση από τον χώρο αγώνα και ιδιαίτερα η εριστική συμπεριφορά λίγων ευτυχώς ποδηλατών οι οποίοι δίχως καμία διάθεση συνεννόησης και ανοχής προχώρησαν σε καταγγελίες και σε λήψεις και αναρτήσεις φωτογραφιών με πρόσωπα αθλητών και αναρτήσεις απαράδεκτων και προσβλητικών χαρακτηρισμών.

Ευτυχώς  όλοι οι Αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα όχι μόνον δεν δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα αλλά αντίθετα με το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν και την εν γένει συμπεριφορά τους διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την πόλη τους , την Αθλητική Αλιεία  και τις προοπτικές που προσφέρει στον τόπο ο Αλιευτικός και δη Αθλητικός Τουρισμός.

Ο διοργανωτής σύλλογος συγχαίρει τόσο τους νικητές όλων των κατατάξεων όσο και όλους τους Αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα γιατί πρωτίστως σημασία έχει η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα και συναδελφικότητα και δευτερευόντως η διάκριση και η νίκη. Επίσης συγχαίρει τους τέσσερις (4) κριτές του αγώνα για την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών εκ μέρους των αθλητών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αλιεύτηκαν συνολικά 36 μετρήσιμα (βάρους άνω του ενός κιλού) άτομα κυπρίνου το συνολικό βάρος των οποίων ανήλθε σε  68,800 κιλά. Τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν στο σύνολό τους.

Νικητές

Μετά το τέλος του αγώνα και την καταμέτρηση των αλιευμάτων είχαμε:

1ους Νικητές τους  αθλητές του Α.Σ.Ε.Α.Καρδίτσας  Κρομμύδα Απόστολο και Κρομμύδα   Νικόλαο  με επίδοση 9 αλιεύματα συνολικού βάρους 17,335 κιλών. 2ους Νικητές τους αθλητές του Α.Σ.Ε.Α. Ιωαννίνων Γεωργίου Γεώργιο και Ντόβα Νικόλαο  με επίδοση 4 αλιεύματα συνολικού βάρους 10,300 κιλών. 3ους Νικητές τους αθλητές του Α.Σ.Ε.Α. Καρδίτσας Αρχοντή Κων/νο και Κυριτσόπουλο Στέφανο με επίδοση 5 αλιεύματα συνολικού βάρους 10,090 κιλών.

Το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα βάρους 3,780  κιλών αλιεύτηκε από τον αθλητή του Α.Σ.Ε.Α. Ιωαννίνων Γεωργίου Γεώργιο.

Οι διοργανωτές αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά το ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την αθλοθέτηση κυπέλλων και μεταλλίων και τους χορηγούς του αγώνα, ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για την προσφορά του φυσικού εμφιαλωμένου νερού ΖΑΓΟΡΙ στους αθλητές , τον Α.Π.Σ.Ι “Η ΠΙΝΔΟΣ” (Ιωάννινα), το Κατάστημα Ειδών Αλιείας -Κυνηγίου -Ορειβασίας  “MOUNTAINS” ΓΕΡΟΝΤΑΣ (Ιωάννινα)   ,Κατάστημα Ειδών Αλιείας -Κυνηγίου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ (Ιωάννινα) , το Κατάστημα Ειδών Αλιείας ΤΑΣΙΩΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (Πτολεμαΐδα) , το Συνεργείο Αυτοκινήτων ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΝΕΡΝΗΣ (Ιωάννινα), την ΠΡΟΚΟΣ GROUP -VODAFONE (Ιωάννινα) τα ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ (Ιωάννινα) και το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΠ SAKKOS (Ιωάννινα) οι οποίοι με τις χορηγίες τους στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα .

Επίσης ευχαριστούν το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου , το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ,  τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, για τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις , τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών Κατηρτζίδη για την καθαριότητα του χώρου αγώνα και τον ευπρεπισμό των χώρων υγιεινής και πρωτίστως την Αντιδήμαρχο  Ανάπτυξης Υπαίθρου, Πρωτογενούς Τομέα & Προστασίας Υδάτινων Πόρων κα Βάσω Μέγα για την συμβολή της στην απρόσκοπτη τέλεση του αγώνα  τους Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς των Ιωαννίνων και της Άρτας για την προβολή και κάλυψη της διοργάνωσης ,τον κ Στάθη Σιούτη για την παραχώρηση της αίθουσας συνεντεύξεων του  Ξενοδοχείου της πόλης μας  “OLYMPIC” .

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η σημαντική συνδρομή των επιτελών και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης και την ασφάλεια των αθλητών στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα, όσο και για την κατανόηση που επέδειξε σε ιδιαιτερότητες και απρόοπτα που προέκυψαν.

Συγκεκριμένα ευχαριστεί θερμά, το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων , το Τμήμα Ασφάλειας και Τάξης, την Τουριστική Αστυνομία  και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογό η παρουσία στην τελετή λήξης και απονομών του Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων κ. Ζούμπου, της Προισταμένης του Τμ. Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου κας Σιαπλαούρα, της Αντιδημάρχου Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Πρωτογενούς Τομέα και Προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων κας Μέγα και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου & Ταμία της 5ης ΚΟΗ κ. Μπρέχα .

Αισθάνονται επίσης την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους εθελοντές Μάκη, Κώστα, Γιάννη και Θωμαή.

Τέλος θεωρούν ότι οι αγώνες Αθλητικής Αλιείας πρέπει να τύχουν της δέουσας στήριξης αρχών και υπηρεσιών διότι προάγουν την Συλλογικότητα και με την απελευθέρωση των αλιευμάτων την πραγματική Ερασιτεχνική Αλιευτική συνείδηση , ενισχύουν την αειφορία της ιχθυοπανίδας  και συμβάλλουν στην προβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μέσω του Αλιευτικού- και δη- του Αθλητικού Τουρισμού.