Cover

Αγωνες-Αθλητικη Αλιεια

Εθνικός Τελικός Παράκτιας Αλιείας 2013

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου  Πρωταθλήματος Αλιείας από την ακτή, ο οποίος αποτελούσε και τον Eθνικό Tελικό. Διοργανωτής του αγώνα ήταν ο Όμιλος Αθλητικών Δραστηριοτήτων Σαλαμίνας, και διεξήχθη στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Οι συμμετοχές από τους Ομίλους ήταν πολλές και σε αυτόν τον αγώνα, γεγονός αρκετά ενθαρρυντικό για το κομμάτι της αθλητικής αλιείας στη χώρα μας. Ιδιαίτερα στο κομμάτι της παράκτιας αλιείας, φέτος είχαμε 6 αγώνες, κάτι που έκανε τους αθλητές να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο για να καταφέρουν να αναδειχθούν.

Ο αγώνας έκρινε και τον πανελλήνιο πρωταθλητή για φέτος, αλλά και την ομάδα-εκπρόσωπό μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πραγματικά είδαμε έναν πολύ καλό αγώνα, αν και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν αρκετά τους αθλητές-ψαράδες. Όμως έδωσαν πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό και είδαμε έναν αγώνα με αρκετές ανατροπές για την τελική 6άδα. Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, στην Ομοσπονδία για τη συνολική οργάνωση, αλλά και σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.

Αγώνας-Αποτελέσματα

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, όλοι οι αθλητές για να πάρουν συνολική ατομική και ομαδική κατάταξη, έπρεπε υποχρεωτικά να προσμετρήσουν  στο καλύτερο (μικρότερο) άθροισμα που είχαν πετύχει σε δύο (2) από τους  πέντε (5) Πανελλήνιους αγώνες, τη θέση που θα καταλάμβαναν στο Εθνικό Τελικό. Ως εκ τούτου, η μάχη στον τελευταίο αγώνα ήταν σκληρή, και τα αποτελέσματα άλλαζαν συνεχώς, κρατώντας την αγωνία στα ύψη, και προσδίδοντας τεράστιο ενδιαφέρον και μια άγρια ομορφιά, την οποία μόνο η αθλητική αλιεία μπορεί να προσφέρει. Ο Εθνικός Τελικός αγώνας, θα μείνει αξέχαστος σε όλους τους παρευρισκόμενους, είτε ως συμμετέχοντες, είτε ως θεσμικοί παράγοντες, είτε ως θεατές. Ήταν ένας αγώνας πραγματική δικαίωση για την αθλητική αλιεία, αλλά πάνω απ’ όλα απόδειξη, ότι οι αθλητές είναι μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, αγωνίζονται με  αθλητικό πνεύμα και ευγενή άμιλλα, και απολαμβάνουν το ψάρεμα με κέφι και χαρά. Οι αθλητές ήταν μέσα στον αγώνα ανταγωνιστές και έδωσαν σκληρές μάχες,  αλλά μετά τη λήξη του ήταν όλοι μαζί μια αγαπημένη παρέα, που χαιρόσουν να βλέπεις.

Ειδικά στον Τομέα Δ, κληρώθηκαν πέντε αθλητές, οι οποίοι σύμφωνα με τα προηγούμενα αποτελέσματα διεκδικούσαν με μεγάλες αξιώσεις μια θέση στην Εθνική Ομάδα, εξαιτίας των μικρών συντελεστών από τους προηγούμενους αγώνες.

Στον Δ Τομέα ήταν οι αθλητές: Φλωρούς με συντελεστή 3, Ράζος με συντελεστή 6, Σκούρτης με συντελεστή 7, Δευτερίγος με συντελεστή 9 και Τριανταφυλλίδης με συντελεστή 10.

Αλλά και στον Τομέα Α,  κληρώθηκαν τέσσερεις (4) αθλητές με μικρούς συντελεστές. Καμαρόπουλος με συντελεστή 9, Φλουρής με συντελεστή 13, Σαπουνάκης με συντελεστή 15 και Ιωαννίδης με συντελεστή 15.

Στον Β Τομέα έγιναν επίσης σκληρές μάχες, με τέσσερεις (4) αθλητές να διεκδικούν θέση στην Εθνική. Παπιδάκης με συντελεστή  8, Κανδρής με συντελεστή 13, Αντωνόπουλος Π. με συντελεστή 14 και Ντερμπεντέρης με συντελεστή 16.

Ο πιο… ήρεμος Τομέας ήταν ο Γ, με μόνο δύο (2) αθλητές να αγωνίζονται σκληρά. Κυριαζής με συντελεστή 6 και Πιρπιλίδης με συντελεστή 10.

Οι μάχες ήταν απίστευτες και οι ανατροπές συνεχείς. Η Επιτροπή αγώνα τοποθετούσε κάθε μία ώρα τα αποτελέσματα στη μεσαία ψαρεύτρα κάθε Τομέα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα,  έτσι ώστε να είναι όλοι οι αθλητές ενήμεροι για την εξέλιξη  του αγώνα. Τα μέλη της Επιτροπής αγώνα και οι κριτές,  λειτούργησαν άψογα. Αντώνης  Μιχαηλίδης Υπεύθυνος Τομέα Α, Χρήστος Μήτσιος Υπεύθυνος Τομέα Β, Γιάννης Ρόμπολας και Παναγιώτης Κουτσαβλής Υπεύθυνοι Τομέα Γ και Άννα Εμμανουηλίδου Υπεύθυνη Τομέα Δ.

Στο τέλος του αγώνα, ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές. Ο Πρωταθλητής Ελλάδος αθλητής κρίθηκε πάνω στο σφύριγμα της λήξης. Μόλις 5 λεπτά πριν την λήξη, τη θέση του Πρωταθλητή κρατούσε ο Κυριαζής του ΤΡΙΤΩΝΑ, που ερχόταν 2ος στον Τομέα του, μετά τον Πιρπιλίδη της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. Ο Σκούρτης του ΟΦΑ από τον Δ Τομέα, μέχρι το σφύριγμα της λήξης ήταν 2ος στο Τομέα του, μετά τον Καρρά της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, ο οποίος αγωνιζόταν δίπλα του και κρατούσε την 1η θέση, αλλά πάνω στη λήξη έβγαλε ένα ψάρι μόλις 13 εκ., και έτσι πήρε την 1η θέση του Τομέα του και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Πρωταθλητής Ελλάδος αλιείας από την ακτή του έτους 2013, ο αθλητής του Ο.Φ.Α. Γιάννης Σκούρτης. Στην 2η θέση ο αθλητής του ΤΡΙΤΩΝΑ, Γιώργος Κυριαζής. Στην 3η θέση ο αθλητής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, Μιχάλης Πιρπιλίδης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Πρωταθλητής Ελλάδος Σύλλογος, αλιείας από την ακτή έτους 2013, η Ακαδημία Αθλητικών Δραστηριοτήτων, με την ομάδα των αθλητών της, Αλέξανδρο Σαπουνάκη και Μιχάλη Πιρπιλίδη. Στη 2η θέση ο σύλλογος ΤΡΙΤΩΝ F.C., με την ομάδα των αθλητών Γιώργο Κυριαζή και Χρήστο Ζορμπά. Στην 3η θέση, ο Σύλλογος Α.Σ. ΑΘΛΟΔΡΑΣΙΣ, με την ομάδα των αθλητών Πλάτωνα Καμαρόπουλο και Νίκο Ντερμπεντέρη.

 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό και τις Προσαρτήσεις του, η Εθνική Ελλάδος Αλιείας από την ακτή για το έτος 2013, στελεχώθηκε ως εξής:

ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΚΤΗΣ
ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΤΩΝ F.C.
ΠΙΡΠΙΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Αν/κός
ΚΑΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΑΤΩΝ Α.Σ. ΑΘΛΟΔΡΑΣΙΣ

 

ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΤΟΥΣ 2013

ΚΑΝΔΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΟΙΕΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
ΦΛΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΚΤΗΣ
ΦΛΩΡΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Σ. ΑΘΛΟΔΡΑΣΙΣ
ΠΑΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΚΤΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΙΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΠΑΛ. ΦΩΚΑΙΑΣ
ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Σ. ΑΘΛΟΔΡΑΣΙΣ

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν μικτό, και 1η στην κατάταξη των γυναικών, αναδείχθηκε  πανάξια η αθλήτρια  Σοφία Σιάτρα του ΤΡΙΤΩΝΑ. Οι γυναικείες συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν συνολικά έξι (6).

Η τελετή των απονομών έγινε στο Ξενοδοχείο XYLOKASTRO BEACH HOTEL, με την παρουσία του Αντιπροέδρου της ΕΟΥΔΑ κ. Νίκου Καμπάνη, που τίμησε με την παρουσία του την Αθλητική Αλιεία.