Φυσικα
Γαρίδα Κατεψυγμένη: Πλεονεκτήματα, Μειονεκτήματα & Ψάρια που την Προτιμούν
Η εύκολη λύση για το ψάρεμά μας. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο δόλωμα, αλλά το προτιμούν όλα τα ψάρια και θα πάρουμε παντού τσιμπιές. Ταυτόχρονα όμως, η «καθολική αποδοχή» της αποτελεί και το μεγάλο της μειονέκτημα, γιατί εξαφανίζεται πολύ γρήγορα από το αγκίστρι μας. Θα τη βρούμε σε όλα τα καταστήματα με κατεψυγμένα τρόφιμα, και θα επιλέξουμε γαρίδα για δόλωμα, με τιμή φθηνότερη αυτής που προορίζεται για φάγωμα. Την τοποθετούμε στην κατάψυξη, και όποτε χρειάζεται να πάμε για ψάρεμα βγάζουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι για εξόρμηση.
Πλεονεκτήματα
- Την τρώνε όλα τα ψάρια
- Δολώνεται εύκολα
- Την έχουμε ανά πάσα στιγμή μέσα στο ψυγείο μας
Μειονεκτήματα
- Την εξαφανίζουν γρήγορα τα μικρόψαρα
- Δεν επιλέγει τα εκλεκτά ψάρια
Ψάρια
- Σπάροι
- Μελανούρια
- Γόπες
- Κακαρέλοι
TIPS
- Για τα μεγαλύτερα ψάρια, δοκιμάστε να δολώσετε σε ένα μεγάλο αγκίστρι μια ή δύο γαρίδες μαζί ακαθάριστες, αφού πρώτα τις τυλίξετε με ελαστικό νήμα για να μην τις φάνε τα μικρόψαρα.
- Το τύλιγμα με ελαστικό νήμα μπορεί να γίνει και στις καθαρισμένες, με τις οποίες θα αναζητήσετε μικρότερα ψάρια. Για να βοηθηθείτε, περάστε την καθαρισμένη γαρίδα σε μια βελόνα δόλωσης και στη συνέχεια επιχειρείστε το τύλιγμα.
- Αν θέλετε να σφίξει το δόλωμά σας αρκετά, μπορείτε να το καθαρίσετε, να του προσθέσετε χοντρό αλάτι και να το αφήσετε μέσα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσει τα υγρά του. Μια έξυπνη πρόταση που εφαρμόζουν οι καθετίστες ψαράδες.