Cover

Υποβρυχια Σκοποβολη

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής 2016

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Σύρο την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του ΑΚΔΕ «Δημήτριος Βικέλας».  Διοργανωτής ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου και συμμετείχαν με αθλητές οι παρακάτω σύλλογοι: Ν.Ο. Σύρου, Ν.Ο Βούλας, Ν.Ο. Κατακόλου «Αλιότις», Ν.Ο. Χανίων «Ελευθέριος Βενιζέλος», Αθλητικός Σύλλογος Δράση Αγρινίου, Ν.Ο Τρίαινα Βούλας και Ν.Ο.Α.Σ.

Και σε αυτόν τον αγώνα υπήρχαν γυναικείες συμμετοχές (αυτές  της Κατερίνας Τοπούζογλου και της Ράνιας Κρητικού), αποδεικνύοντας  ξανά ότι το «ασθενές» φύλο έχει θέση στο συγκεκριμένο άθλημα.

Aλυτάρχης του αγώνα ήταν ο Βασίλειος Μπέλλος, ενώ η ΕΟΥΔΑ εκπροσωπήθηκε από το Αντιπρόεδρο Κώστα Αναγνώστου και το Γενικό γραμματέα Δημήτριο Γαλήνα, ενώ δεν έλειπε και ο έφορος των αθλημάτων άπνοιας, αθλητής της υποβρύχιας σκοποβολής και αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Απόστολος Μπέλλος.

Πρώτα ξεκίνησε το αγώνισμα της ακρίβειας, το οποίο κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά  το αδιαφιλονίκητο φαβορί από την Κρήτη Νικόλας Σαραντινός με  πανελλήνιο ρεκόρ 3255 βαθμούς, ακολουθούμενος από τους πολύ φορμαρισμένους  Δούναβη Γιώργο και Παπακωνσταντή Κώστα του Ν.Ο Σύρου.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι υπόλοιποι αθλητές είχαν τεράστια πρόοδο σε σκορ, αφού ακόμα δύο ξεπέρασαν το φράγμα των 3000 βαθμών.

Στις γυναίκες, ακόμα μια φορά η Κατερίνα Τοπούζογλου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ενώ δυνατή ήταν και η Ράνια Κρητικού -και οι δύο από τον τοπικό ναυτικό όμιλο-, κάνοντας το ένα-δύο στις πρώτες θέσεις.

Και στο Δίαθλο όμως, ο  Νίκος Σαραντινός έδειξε σε όλους την τεράστια κλάση του. Δεν είναι τυχαία δεύτερος στον κόσμο, αφού με μακράν τον ταχύτερο χρόνο από όλους, δεν άφησε κανέναν να τον απειλήσει. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε  ο περυσινός πρωταθλητής Καλογερόπουλος Βασίλης από το Ν.Ο Κατακόλου,  ο οποίος παρά τη φιλότιμη προσπάθεια δε μπόρεσε να σταματήσει το φαινόμενο «Σαραντινός», ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ο απίστευτος Γιάννης Στούπας -για μόλις 2 δευτερόλεπτα διαφορά-  έκλεισε την πρώτη 3άδα. Πίσω του ακολούθησε «κατά πόδας» (4η) η αμαζόνα της υποβρύχιας σκοποβολής, η γνωστή σε όλους μας Κατερίνα Τοπούζογλου, που χωρίς γυναικείο συναγωνισμό δε δίστασε καθόλου και στάθηκε παλικαρίσια ανάμεσα στους άνδρες.

Στο ομαδικό ο Ν.Ο Σύρου κατόρθωσε να κερδίσει την 1η και την 3η θέση με δύο ομάδες -Σύρος 1 και Σύρος 2-. Η Σύρος 1 ήταν μικτή, αφού εκτός του Γιάννη Ξανθάκη και του θείου του Κώστα Παπακωνσταντή, συμπληρώθηκε από τη «σούπερ Κατερίνα», ενώ η Σύρος 2 αποτελούνταν από τους Ελευθέριο Πορίχη, Ιωάννη Στούπα και Γιώργο Ζαρμπώνη.

Ανάμεσα από τις Συριανές ομάδες, ο Ν.Ο Κατακόλου «Αλιότις»  με τους Αντώνη Βούρτση, Καλογερόπουλο Βασίλη και Στάθη Μπίνη, κατέκτησε τη 2η θέση του αγωνίσματος ακολουθώντας τη στρατηγική της ακρίβειας, αφού και οι τρεις  Πυργιώτες δε βιάστηκαν, θυσιάζοντας από το μπόνους του χρόνου και κερδίζοντας το πιο υψηλό σκορ από βολές με 9 στις 9 μέσα. Και αυτό γίνεται για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο πράγμα, αλλά όπως αποδείχτηκε όχι αρκετό για τη νίκη σε τόσο υψηλό επίπεδο!