Cover

Εγγλεζικο-Μπολονεζ

Παρουσίαση: Δίσκος Surf Casting της TIXI

Υπάρχουν κάποια εξαρτήματα που μας βοηθούν στα ψαρέματά μας, κάνοντας τις εξορμήσεις μας πιο ξεκούραστες, εύκολες, άνετες, ευχάριστες και απολαυστικές. Μας λύνουν τα χέρια από πολλά παρελκόμενα τα οποία είμαστε αναγκασμένοι να κουβαλήσουμε μαζί μας, ενώ συγχρόνως συμβάλλουν στο να έχουμε κοντά μας τα απαραίτητα που θα χρειαστούμε. Ένα από αυτά, που μπορεί να έχει κατασκευαστεί για ψαρέματα surf casting αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα παράκτιων εξορμήσεων είναι ο δίσκος surf casting.

 

Πρόκειται για έναν πλαστικό δίσκο 28Χ28 εκατοστών, με αρκετές υποδοχές διαφορετικών διαστάσεων, ο οποίος είτε τοποθετείται σε κοντάρι αλουμινίου στο ύψος της αρεσκείας μας (με τη βοήθεια μιας ανοξείδωτης βίδας), είτε βιδώνεται πάνω σε βάση στήριξης καλαμιών. Στα ψαρέματα από αμμούδα (casting, surf casting, ledgering, εγγλέζικο, μπολονέζ, πολυάγκιστρα) όπου χρειαζόμαστε να έχουμε κοντά μας δολώματα, μολύβια, βελόνες δόλωσης, μαχαιράκι, ψαλίδι, αγκιστράκια, στριφταράκια και ότι άλλο χρειάζεται ο κάθε ψαράς, αυτό είναι εφικτό με τη βοήθειά του. Βιδώνουμε το δίσκο στο κοντάρι αλουμινίου, καρφώνουμε το κοντάρι στην άμμο στο επιθυμητό σημείο και είμαστε έτοιμοι. Όλα αυτά τα αντικείμενα τακτοποιούνται στην αρχή του ψαρέματος μέσα στις υποδοχές-θήκες που έχει ο δίσκος, και υπάρχουν δίπλα μας εύκαιρα ανά πάσα στιγμή απαιτηθεί η συνδρομή τους στο ψάρεμα. Επιπλέον όλα αυτά τα παρελκόμενα δεν είναι απλά δίπλα μας, αλλά είναι και συγκεντρωμένα όλα μαζί, στο επιθυμητό ύψος από το έδαφος, στοιχείο που μας βολεύει προσωπικά και μας διευκολύνει στη δόλωση ή στην αντικατάσταση κάποιου εξαρτήματός μας στην αρματωσιά.

Απλός δίσκος surfcasting αλλά και διπλός αν ο εξοπλισμός μας που θα τοποθετήσουμε πάνω του είναι περισσότερος

Αν τα καλάμια μας δε βρίσκονται σε διαφορετικές βάσεις ή σε τρίποδα δίπλα μας, τότε μπορούμε αν θέλουμε να βιδώσουμε το δίσκο μας πάνω στη βάση στήριξης των καλαμιών και να βρίσκεται όλος ο εξοπλισμός μας στο ίδιο σταθερό σημείο. Επίσης η τοποθέτηση του δίσκου σε βάση στήριξης καλαμιών, είναι μια πρόταση για ψαρέματα σε τόπο που δεν έχει αμμούδα για κοντάρι, όπως για παράδειγμα ο μόλος ενός λιμανιού. Βιδώνουμε το δίσκο στη βάση των καλαμιών, ανοίγουμε τη βάση στο ύψος που θέλουμε, την τοποθετούμε σε βολικό για εμάς σημείο, «φορτώνουμε» το δίσκο με τα απαιτούμενα, και είμαστε έτοιμοι για ψάρεμα.

Ο δίσκος κι ένα κοντάρι ή ο δίσκος μαζί με μια πτυσσόμενη βάση στήριξης καλαμιών, θα γίνουν το αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού σας από την πρώτη κιόλας φορά που θα δοκιμάσετε να τον χρησιμοποιήσετε στο ψάρεμά σας. Το κόστος του είναι σχετικά μικρό και όσοι δεν είναι εφοδιασμένοι με αυτόν, ίσως ήρθε η ευκαιρία να τον αποκτήσουν τώρα που τα καλοκαιρινά ψαρέματα έχουν ξεκινήσει δυναμικά και ήδη προγραμματίζονται οι καλοκαιρινές μας διακοπές.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ

Βάση στήριξης δίσκου surf casting στον κλασσικό  τρίποδα αλουμινίου

Η απλή αυτή κατασκευή έρχεται για να δώσει μια μεγάλη ευκολία στους παράκτιους ψαράδες.  Προσαρμόζοντας τη βάση στον κλασσικό τρίποδα αλουμινίου, μπορούμε να βιδώσουμε επάνω το δίσκο του surf casting , μετατρέποντάς τον εκτός από βάση για τα καλάμια και σε τραπεζάκι δολωμάτων. Ο δίσκος  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν  βάση στήριξης για πιο εξειδικευμένα δοχεία δολωμάτων, που μπορούν εύκολα να στερεωθούν επάνω του.

Όσοι έχουν ήδη τρίποδα μπορούν  να προμηθευτούν μόνο τη βάση, η οποία συνοδεύεται από δύο βίδες και δύο πεταλούδες (θα χρειαστεί να ανοίξουν δύο τρύπες στο πλαστικό μέρος του τρίποδα).  Εναλλακτικά η βάση μπορεί να στερεωθεί και χωρίς τρύπημα είτε με ταινία είτε κολλώντας τη με κάποια εποξική κόλλα.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ