Cover

Συνταγες

Συνταγή: Σκαθάρι στο Φούρνο (σε Λαδόκολλα)

Μια πολύ εύκολη συνταγή για όσους δεν έχουν τον χρόνο και τη δυνατότητα να ανάψουν κάρβουνα, είναι ψάρι στο φούρνο τυλιγμένο σε λαδόκολλα. Επίσης, αποτελεί και μια εναλλακτική πρόταση για το ψήσιμο των ψαριών, ώστε να υπάρχει  ποικιλία στον τρόπο κατανάλωσής τους. Εμείς εδώ επιλέξαμε το σκαθάρι.

Υλικά

  • Λάδι
  • λεμόνι
  • ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Αφού καθαρίσουμε το ψάρι από λέπια κι εντόσθια, το πλένουμε καλά, το λαδώνουμε για να μην κολλήσει στη λαδόκολλα και του ρίχνουμε την επιθυμητή ποσότητα αλατιού. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο ρίγανη.

  • Τοποθετούμε το ψάρι στη λαδόκολλα και το τυλίγουμε με αυτή δυο-τρεις φορές. Τοποθετούμε το τυλιγμένο ψάρι σε ένα ρηχό ταψί, στη μέση περίπου του φούρνου μας και το ψήνουμε στους 200 περίπου βαθμούς, για 30-50 λεπτά της ώρας (το μέγεθος του ψαριού καθορίζει το χρόνο ψησίματος).
  • Όταν ψηθεί, το κατεβάζουμε από το φούρνο, το ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα, περιχύνοντάς το με το ανάλογο λαδολέμονο.