Cover

Όμιλοι

1ος Πανελλήνιος Αγώνας Καθετής 2025-2026

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στο Σαρωνικό κόλπο ο πρώτος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος αθλητικής αλιείας με καθετή. Διοργανωτής ο ΝΟΤΚ και συμμετείχαν 18 αθλητές από συλλόγους της ΕΟΥΔΑ που καλλιεργούν το συγκεκριμένο άθλημα. ΦΑΡ, ΑΝΟ Βραχατίου, ΑΣΕΑ Πτολεμαΐδας, ΝΟΙΕΣ, ΑΝΟ Καρύστου και ΝΟΤΚ οι σύλλογοι που δώσαν δυναμικά το παρόν.

Η φουσκοθαλασσιά που υπήρχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν εμπόδισε τους συμμετέχοντες στο να πραγματοποιηθεί μια θαυμάσια εκδήλωση που όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Το φιλικό και παρείστικο κλίμα σε συνδυασμό με το αγωνιστικό πνεύμα έδεσαν άψογα μεταξύ τους.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 4 ώρες. Το δόλωμα κοινό για όλους. Μισό κιλό γαρίδα και 300 γραμμάρια καλαμαράκι κατεψυγμένο. Το πως θα επεξεργαστούν και θα δολωθούν αυτά ήταν στην ευκαίρια του κάθε αθλητή. Επίσης ο κάθε αθλητής μπορούσε να χρησιμοποιήσει ότι καλάμι και μηχανισμό ήθελε και αρματωσιά μέχρι 3 αγκίστρια, αρκεί το μέγεθός των αγκιστριών να ήταν πάνω από 7 χιλιοστά.

Οι τομείς που χωρίστηκαν οι αθλητές ήταν 3 με 6 άτομα ο καθένας. Το που θα καθόταν ο καθένας βγήκε μετά από κλήρωση την παραμονή του αγώνα.

Τα ψάρια χωριζόντουσαν σε 5 κατηγορίες ανάλογα με τη δυσκολία που είχε το κάθε είδος και για να είναι μετρήσιμα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερα από κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος και πάνω. Για παράδειγμα οι γόπες έπρεπε να ξεπερνούσαν τα 15 εκατοστά, τα λυθρίνια τα 18 εκατοστά, σκαθάρια τα 20, σαργοί τα 23. Το συνολικό άθροισμα των βαθμών των μετρήσιμων αλιευμάτων έδινε τη βαθμολογία του κάθε αθλητή ενώ σε περίπτωση που κάποιος αθλητής παρουσίαζε ψάρι μικρότερο από μισό εκατοστό των ορίων είχε ποινή με αφαίρεση βαθμών.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των συμμετεχόντων είχαμε και μια γυναικεία παρουσία, της Δήμητρας Γκάρα από το ΝΟΙΕΣ, που τα τελευταία χρόνια δίνει έντονη την παρουσία της σε όλες τις διοργανώσεις καθετής.

Όλα κύλησαν ομαλά και με τη λήξη του αγώνα και την επιστροφή στο λιμάνι ακολούθησε η καταμέτρηση και καταγραφή των αλιευμάτων στα γραφεία του ΝΟΤΚ και η αντίστοιχη βαθμολόγηση του κάθε διαγωνιζόμενου.

Νικητές στους τομείς είχαμε τους Αντώνη Δρόσο, Κώστα Δρόσο και Νιντάλ Ρέζεκ που μοιράστηκαν και τις 3 πρώτες θέσεις του αγώνα. Δείτε τη βαθμολογία αναλυτικά.

Ακολουθεί στη συνέχεια ο δεύτερος αγώνας την Κυριακή όπου το σύνολο των βαθμολογιών των 2 αγώνων θα βγάλει και τη συνολική βαθμολογία του πανελληνίου. Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο facebook.