Cover

Αγωνες

47ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2017

Ο Α.Ο. “Αλιάς” Πορτοχελίου αναδείχθηκε για μια ακόμη (τη 10η) φορά νικητής στο ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας. Ο θεσμός ανεξαρτητοποιήθηκε από το ατομικό αγώνισμα (στα διεθνή πρότυπα) το 2011, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να εδραιωθεί στη συνείδηση των ναυτικών ομίλων μας και να προσελκύσει τις συμμετοχές που θα μπορούσε, καθώς αποτελεί ιδανικό πλαίσιο για να ξεκινήσουν νέοι αθλητές να δοκιμάζουν τις δεξιότητές τους στο άθλημα. Στο Πόρτο Χέλι στις 17.12.2017 συμμετείχαν όλες – όλες 5 ομάδες από 4 Ναυτικούς Ομίλους στην έβδομη κατά σειρά επίσημη πανελλήνια ομαδική αναμέτρηση. Το 2011 στη Σύρο είχαν καταφέρει να λάβουν μέρος πάλι μόνο 5 ομάδες. Το 2012 στο Βόλο είχαμε ρεκόρ συμμετοχών με 10 ομάδες, το 2013 πάλι στο Βόλο, οι συμμετοχές ήταν 8, το 2014 στη Σύρο πάλι 8, το 2015 στην Κέρκυρα 5 και το 2016 στο Πόρτο Χέλι 5. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί μετά από 7 χρόνια συνεχιζόμενης κρίσης, τα σημάδια της αναγνωρίζονται ανάγλυφα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής της χώρας.

Παρά ταύτα, στο Πορτοχέλι έγινε ένας πολύ όμορφος αγώνας, με υποφερτές καιρικές συνθήκες παρά τις αντίθετες προβλέψεις και στη ζυγαριά η αγωνία κορυφώθηκε, καθώς οι τρεις ομάδες του βάθρου καθορίστηκαν από διαφορές ελάχιστων βαθμών, πράγμα που απέφερε σασπένς. Ο Αλυτάρχης Γιώργος Δούναβης συνεπικουρήθηκε από 5ελή επιτροπή αγώνα και με επαγρυπνούντα δίπλα του το γιατρό του αγώνα κ. Μανώλη Μαχαίρα, έφερε σχετικά εύκολα και δίχως παρατράγουδα σε πέρας το έργο του.

Πριν το ζύγισμα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου αθλητή και εκπαιδευτή υ/β αλιείας, αλλά και εκπαιδευτή ε/κ  της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. και δραστήριου δημοσιογράφου Δημήτρη Κόλλια.

Τελικά νικήτρια αναδείχθηκε η δεύτερη ομάδα του διοργανωτή ομίλου με αθλητές τους Γ. Κουτσούγερα και Δ. Πατεράκη. Ο Γ. Κουτσούγερας έχει διατελέσει μέλος της εθνικής ομάδας του 2001, η οποία είχε επιτύχει σημαντική διάκριση στο Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα του Arbatax (Σαρδηνία) κατατασσόμενη 4η πίσω από τις υπερδυνάμεις του αθλήματος Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. Ο Γ. Κουτσούγερας μεταγράφηκε στον πολυνίκη όμιλο του Πορτοχελίου τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Α.Ο. “Αλιάς” Πορτοχελίου έχει κατακτήσει 4 από τα 7 αμιγώς ομαδικά πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν από το 2011 και μετά, με τα υπόλοιπα 3 να έχουν καταλήξει σε Ν.Ο. Σύρου, Ν.Α.Ο.Κ. και Σ.Φ.Υ.Κ. “Ο Γλαύκος”. Με 10 ομαδικά πρωταθλήματα και 8 ατομικά (όλα ο Γ. Σιδέρης) είναι ο πολυνίκης όμιλος στην ιστορία της υ/β αλιείας στην Ελλάδα. Δεύτερος τη τάξει όμιλος είναι ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης με 6 ομαδικά και 3 ατομικά πρωταθλήματα, ο οποίος, όμως, έχει από χρόνια σταματήσει να καλλιεργεί το άθλημα.

 

Για να δούμε και κάποιες άλλες πληροφορίες για το 47ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2017

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ

ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Πορτοχέλι, 17 Δεκεμβρίου 2017

Αλυτάρχης: Γεώργιος Δούναβης

Έγκυρο βάρος 400 γρ. – πριμ 400 πόντοι

Μέγιστο μετρήσιμο βάρος 6 κιλά

Μόνο ένας ροφός (ελάχιστο βάρος 4 κιλά)

και έως 4 στήρες – πίγγες – σφυρίδες και έως 3 μουγγριά-σμέρνες (ελάχιστο βάρος 2 κιλά) ανά ομάδα.

Τελικά Αποτελέσματα Ομαδικού

Α/Α Αθλητές Όμιλος Βαθμοί
1 Γ. ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑΣ – Δ. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΙΙ 7.500
2 Ν. ΚΑΜΠΑΝΗΣ – Β. ΑΓΡΙΜΗΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ Ι 7.445
3 Γ. ΧΡΙΣΤΗΣ – Γ. ΣΩΤΗΡΑΛΗΣ – Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ 7.415
4 Κ. ΜΗΛΙΩΤΗΣ – Α. ΣΠΑΝΟΣ ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ
5 Β. ΜΠΙΜΠΑΣ – Π. ΣΑΓΚΑΣ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ

Μεγαλύτερο ψάρι: Γουρουνόψαρο 1.745 γρ. Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ

Περισσότερα ψάρια: 8  Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΙΙ