Cover

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Εθνικός Τελικός Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 ο εθνικός τελικός του πανελληνίου πρωταθλήματος αλιείας κυπρίνου στη λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων. Συνολικά αλιεύτηκαν 118 μετρήσιμα ψάρια (πάνω από ένα κιλό)  βάρους 288,955 κιλά που στη συνέχεια απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Νικητές του αγώνα αναδείχτηκαν οι αθλητές Κων/νος Φιλίππου και Χρήστος Κουκουζέλας του ΑΣΕΑ Καρδίτσας με 25 αλιεύματα συνολικού βάρους 72,115 κιλών ενώ το μεγαλύτερο αλίευμα ήταν και πάλι του αθλητή Χρήστου Κουκουζέλη με βάρος 13,635 κιλών.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΟΜΑΔΙΚΗ  ΚΑΤΑΤΑΞΗ

   ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

(σε χιλιόγραμμα)

   1η

 

Φιλίππου Κωνσταντίνος

Κουκουζέλης Χρήστος

Α.Σ.Ε.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

72,115
   2η

 

Xατζηπαυλίδης Θεόδωρος

Δοκόπουλος Κυριάκος

Α.Σ.Ε.Α.ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ   35,130
   3η

 

Καρατζιούλας Αθανάσιος

Κότσικας Μιλτιάδης

Α.Σ.Ε.Α. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 34,515
   4η Τσακίρης Παναγιώτης

Κουγιουμτζόγλου Σπυρίδων

Α.Σ.Ε.Α. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 33,885
   5η Κρομμύδας Νικόλαος

Κρομμύδας Απόστολος

Α.Σ.Ε.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 28,360
   6η Λαλέας Ηλίας

Πλακιάς Στέφανος

Α.Σ.Ε.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 16,525
   7η Καραγιάννης Νικόλαος

Οτουντζίδης Άγγελος

Α.Σ.Ε.Α.ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

 

16,145
   8η ΘωίδηςΗλίας

Κίτσιος Γεώργιος

Α.Σ.Ε.Α.ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 14,110
   9η Μαύρος Γιάννης

Σαλαπάνης Ευριπίδης

Α.Σ.Ε.Α.ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 10,205
  10η Τζούρας Αθανάσιος

Τσιότσιας Αρχέλαος

Α.Σ.Ε.Α.ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 9,695
  11η Οτουντζίδης Αλέξανδρος

Πανίδης Δημοσθένης

Α.Σ.Ε.Α.ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 7,495
  12η Λάμπρος Δημήτριος

Γούσιας Ευάγγελος

Α.Σ.Ε.Α..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 5,745
13η Πασχαλίδης Προκόπης

Τριανταφυλλίδης Σωτήρης

Α.Σ.Ε.Α.ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 5,030
14η Αγρογιάννης Ιωάννης

Χρήστου Παναγιώτης

Α.Σ.Ε.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

(Με βάση το συνολικό βάρος αλιευμάτων των 2 πρώτων ομάδων κάθε Συλλόγου)

                    Α/Α    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

(σε χιλιόγραμμα)

1ος

 

 Α.Σ.Ε.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ./ΝΟΣ  ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 100,475
   2ος

 

 Α.Σ.Ε.Α.ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΚΑΡΑΤΖΙΟΥΛΑΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΟΤΣΙΚΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

69,645
  3ος  Α.Σ.Ε.Α..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΟΥΣΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΖΩΣΙΜΑΣ ΣΑΚΚΟΣ

5,745

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Φρίγκας Κων/νος (Αλυτάρχης) Σάκκος Ιωάννης & Τσακίρης Παναγιώτης (Εκπρ. συνδιοργανωτών)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως συνδιοργανωτές του Εθνικού Τελικού του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου έτους 2015 που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Λίμνη Παμβώτιδα από την  Πέμπτη 10/9 έως και την Κυριακή 13/9/2015 συγχαίρουμε τους νικητές και γενικά όλους τους αθλητές των τριών (3) Συλλόγων -Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων, Α.Σ.Ε.Α.Καρδίτσας και Α.Σ.Ε.ΣΑ.Πτολεμαίδας -που έλαβαν μέρος στον αγώνα για την άψογη συμπεριφορά τους, τις επιδόσεις τους, την προσπάθεια που κατέβαλαν αλλά και το πνεύμα υγιούς συναγωνισμού, ευγενούς άμιλλας και συναδελφικότητας που επέδειξαν. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των δύο (2) πρώτων ημερών το συνολικό αλιευτικό αποτέλεσμα υπήρξε άκρως ικανοποιητικό ενώ οι συνεχείς εκπλήξεις και οι ανατροπές που επιφύλαξε η ροή του αγώνα έδωσε ιδιαίτερο χρώμα  στην διοργάνωση κατά την οποία αλιεύθηκαν συνολικά 118 μετρήσιμα (άνω του ενός κιλού) κυπρινοειδή συνολικού βάρους 288,955 κιλών.

Τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν στο σύνολό τους .

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους τρείς (3) πρώτους νικητές ( ομάδες 2 αθλητών) και συγκεκριμένα τους:

  • 1ους Νικητές τους  αθλητές Κων/νο Φιλίππου και Χρήστο Κουκουζέλη του Α.Σ.Ε.Α. Καρδίτσας με 25 κυπρινοειδή συνολικού βάρους 72,115 κιλών
  • 2ους Νικητές τους αθλητές Θεόδωρο Χατζηπαυλίδη και Κυριάκο Δοκόπουλο του Α.Σ.Ε.Α. Πτολεμαΐδας με 15 κυπρινοειδή συνολικού βάρους 35,130 κιλών
  • 3ους Νικητές τους αθλητές Αθανάσιο Καρατζιούλα και Μιλτιάδη Κότσικα του Α.Σ.Ε.Α. Πτολεμαΐδας με 13 κυπρινοειδή συνολικού βάρους 34,515 κιλών.

Το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα βάρους 13,635 κιλών αλιεύτηκε από τον αθλητή του Α.Σ.Ε.Α. Καρδίτσας Χρήστο Κουκουζέλη τον οποίο και συγχαίρουμε .

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους χορηγούς του αγώνα ΒΙΚΟΣ Α.Ε.. ΑΠΣΙ “ΠΙΝΔΟΣ”, “MOUNTAINS” ΓΕΡΟΝΤΑΣ , AIR DUCT SYSTEMS, BOAT & FISHING IN GREECE και CARPMANIA GR. οι οποίοι με τις χορηγίες τους στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα .

Επίσης να ευχαριστήσουμε το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου , τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, το ΕΚΑΒ και το ΣΩΜΑ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ για την κάλυψη της διοργάνωσης., την Δημοτική Ραδιοφωνία , καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων  τόσο για την συνδρομή του στην τήρηση της τάξης και την ασφάλεια των αθλητών στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα, όσο και για την κατανόηση που επέδειξε σε ιδιαιτερότητες και απρόοπτα που προέκυψαν.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η πλήρης συνεργασία -πλην μεμονωμένων περιπτώσεων- των Επαγγελματιών αλλά και των Ερασιτεχνών Αλιέων που δραστηριοποιούνται στην Λίμνη Παμβώτιδα οι οποίοι με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων από τους αθλητές συνέβαλαν στην απρόσκοπτη διοργάνωση του Τελικού.

Αντίθετα να επισημάνουμε την παντελή απουσία του Δήμου Ιωαννιτών ο οποίος ενώ προβάλλει και στηρίζει επιλεκτικά διοργανώσεις ήσσονος εμβέλειας όχι μόνον δεν στήριξε τον Εθνικό Τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου αλλά αντιθέτως δημιούργησε προβλήματα στους αθλητές με την απαράδεκτη αντιμετώπιση των κατασκηνωτών και την αλγεινή εικόνα του πεδίου του αγώνα (ως προς την καθαριότητα και υγιεινή  του) που περισσότερο θύμιζε χωματερή παρά παραλία υποψήφιας πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης

Οι αγώνες Αθλητικής Αλιείας πρέπει να τύχουν της στήριξης αρχών και υπηρεσιών διότι προάγουν την Συλλογικότητα και την πραγματική Ερασιτεχνική Αλιευτική συνείδηση , με την Απελευθέρωση των Αλιευμάτων ενισχύουν την αειφορία της ιχθυοπανίδας  και μπορούν να συμβάλλουν στην προβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας μέσω του Αλιευτικού- και δη- του Αθλητικού Τουρισμού .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου