Cover

Casting

Καλαμάρι-σουπιά: Πλεονεκτήματα, Μειονεκτήματα & Ψάρια που τα Προτιμούν

Δολώματα «δεύτερης διαλογής» θα λέγαμε, που όμως μπορούν να δώσουν αξιόλογα αποτελέσματα αν τα δολώσουμε σωστά. Το καθάρισμά τους από την εξωτερική πέτσα, το χτύπημά τους με ένα ξύλινο σφυράκι και στη συνέχεια το τεμάχισμα σε μακρόστενα κομμάτια, τα κάνει υποψήφια για θαλασσινά βραβεία Όσκαρ συλλήψεων.

Πλεονεκτήματα

  • Εύκολα τα βρίσκουμε, εύκολα τα δολώνουμε

Μειονεκτήματα

  • Δεν απευθύνονται στα εκλεκτά ψάρια
  • Δεν είναι ζωντανά

Ψάρια

  • Σαργοί
  • Κακαρέλοι
  • Σπάροι
  • Σαφρίδια

TIPS

  • Μην αμελείτε το κτύπημα με το σφυράκι, αφού τα κεφαλόποδα μετατρέπονται αμέσως σε αρίστης ποιότητας δολώματα.
  • Μονάγκιστρα δολωμένα με ογκώδη λωρίδα καλαμαριού, δίνουν μεγάλες μουρμούρες, σαργούς, λαβράκια, μελανούρια και αφρόψαρα μέσα σε λιμάνια, όταν τα νερά είναι θολά.
  • Αξιόλογα ψάρια μπορούμε να πάρουμε ακόμα και με καθαρά νερά, φθάνει φυσικά να χρησιμοποιήσουμε λεπτές πετονιές.