Cover

Συνταγες

Συνταγή: Μαγιάτικο ή Μανάλι Πλακί στο Φούρνο

Υλικά

  • 1 μεγάλο ψάρι – αναλόγως μεγέθους μπορεί να είναι μόνο το μισό (ουρά) ή σε φέτες
  • 1kg πατάτες σε μέτρια κομμάτια (κυδωνάτες)
  • 2 κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (σε λεπτές φέτες)
  • 2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ( ψιλοκομμένο)
  • 20 ντοματίνια ( περίπου)
  • αλάτι-πιπέρι ( αναλόγως προτίμησης)
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  •  1 ποτήρι νερό

Σκεύος: Γάστρα ή ταψί απλό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση μαγειρέματος

  • Εάν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο αφαιρούμε το κεφάλι και το χρησιμοποιούμε προαιρετικά για σούπα.
  • Τοποθετούμε το υπόλοιπο στο σκεύος μας, χαράζοντας ελαφρώς το χοντρό μέρος. Εκεί βάζουμε τις φετούλες σκόρδου (προαιρετικά) αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει
  • Προσθέτουμε γύρω του τα λαχανικά μας, το λάδι μας, το νερό, τη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο περίπου 1 ώρα σκεπασμένο.

  • Ελέγχουμε και αν το θέλουμε με ξεροψημένη υφή  αφήνουμε 10’ λεπτά ακόμη να ψηθεί ανοικτό.
  • Σερβίρουμε με λευκό κρασί και σαλάτα της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία!