Cover

Απικο

Σύνδεση με Θηλιές (Loop-to-Loop)

Μία σύνδεση που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές τεχνικές ψαρέματος είναι η σύνδεση με θηλιές. Η απλότητα, η ευκολία, η διακριτικότητα αλλά και η ευκολία προσθαφαίρεσης παράμαλλου είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματά της. Απίκο σύνδεση μάνας με παράμαλλο, εγγλέζικο και μπολονέζ, casting, συρτή βυθού, φύλακας, jigging, καθετή έχει καταφέρει να κερδίσει πολλούς φίλους που δεν την αλλάζουν. Χρησιμοποιείται και με δυο πετονιές αλλά και με πετονιά και νήμα. Επίσης η θηλιά της μάνας  μπορεί να είναι ένας κρίκος ή ο κρίκος ενός στριφταριού.

Ας δούμε αναλυτικά τα βήματά της.

1. Κατασκευάζουμε δύο απλές θηλιές περίπου ίδιου μεγέθους. Έστω ότι η πράσινη δεξιά είναι η μάνα μας και η λευκή αριστερά το παράμαλλο μας.

2. Περνάμε τη θηλιά του παράμαλλου μέσα από τη θηλιά της μάνας

3. Στη συνέχεια περνάμε το άκρο του παράμαλλου(αυτό που θα δεθεί πάνω του το αγκίστρι ή η σαλαγκιά) μέσα από τη θηλιά του παράμαλλου

4. Τραβάμε τις δύο άκρες

5. Η σύνδεση είναι σχεδόν έτοιμη

6. Εδώ βλέπουμε την τελική μορφή της σύνδεσής μας.

Προσοχή όταν τραβάμε τις δυο άκρες.

Θα πρέπει να σχηματιστεί ο σύνδεσμος που βλέπουμε στη φωτό 7 και όχι αυτός στην φωτό 8.

7. Σωστός τρόπος

8. Λάθος τρόπος

Ο πρώτος έχει αντοχές και λύνεται εύκολα ενώ ο δεύτερος ούτε αντοχές έχει όπως ο πρώτος αλλά και κατσαρώνει τη θηλιά του παράμαλλου με συνέπεια όταν αφαιρεθεί το παράμαλλο να μην μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Για να γίνει ο σωστός σύνδεσμος θα πρέπει να προσέξουμε λίγο όταν τραβάμε τις δυο άκρες να δούμε κάτι ανάλογο με τη φωτό 5.

  • Η Loop-to-Loop σύνδεση χρησιμοποιείται και με δυο πετονιές αλλά και με πετονιά και νήμα. Επίσης η θηλιά της μάνας  μπορεί να είναι ένας κρίκος ή ο κρίκος ενός στριφταριού.