Cover

Συνταγες

Συνταγή: Αστακός (Μαγιονέζα ή Σάλτσα Μουστάρδας)

Υλικά:

Α.  1 μεγάλος αστακός ή 2 μικροί (φρέσκοι ή φρεσκοκατεψυγμένοι)

Β.     για το γαρνίρισμα

  • 4-5 πατάτες βρασμένες
  • 4-5 καρότα
  • μαϊντανός (λίγο φυλλαράκια)

Γ.  για το ντρέσινκ (σάλτσα)

  • 1 κούπα λάδι
  • ½ κούπα λεμόνι
  • 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε νερό αλατισμένο που βράζει ρίχνουμε τον αστακό και τον αφήνουμε για 20΄-30΄ αναλόγως του μεγέθους.

Αφαιρούμε από το νερό και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά μας σε αλατισμένο νερό.

Καθαρίζουμε τον αστακό χωρίζοντας την ουρά από το κεφάλι.

Με ψαλίδι κόβουμε από κάτω προσεχτικά την ουρά και αφαιρούμε το νευράκι από το ψαχνό.

Με προσοχή επίσης αφαιρούμε τα ποδαράκια και τα υπόλοιπα μέρη του κεφαλιού.

*Το κέλυφος θα μας χρειαστεί για το στόλισμα.

Σε πιατέλα τοποθετούμε σειρά – σειρά τον αστακό και τα λαχανικά και στολίζουμε με φουντίτσες μαϊντανού.

Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας και ρίχνουμε από επάνω.

Συνοδεύουμε με τη μαγιονέζα και λευκό κρασί.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!