Cover

Συνταγες

Συνταγή: Κριθαρότο με Γαρίδες

Υλικά:

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 2 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή ένα κουτάκι (250gr)
  • ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • Αλάτι-πιπέρι (ποσότητα κατά προτίμηση μας )
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο ½ kg (ολικής ή απλό)

Εκτέλεση:

  • Ζεματάμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό που βράζει (2 ποτήρια) και έχουμε προσθέσει και το ξύδι για 5΄. Σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε.
  • Καθαρίζουμε όσες  γαριδούλες επιθυμούμε να μαγειρέψουμε και αφήνουμε λίγες για στόλισμα με το κέλυφος.
  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με την τομάτα, εάν θέλουμε πιο δυνατή σάλτσα και 1 κουταλάκι πελτέ, το κρασάκι, το μαϊντανό και το πιπέρι . Για το αλάτι δοκιμάζουμε διότι έχει ήδη ο ζωμός. Προσθέτουμε το ζωμό και αφού πάρει μια-δύο βράσεις ρίχνουμε και το κριθαράκι. Αναλόγως με την επιθυμία μας μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να χυλώσει, ή λίγο περισσότερο και στο τέλος  ενσωματώνουμε και τις γαριδούλες.
  • Σερβίρουμε το φαγητό, στολίζοντας με τις υπόλοιπες γαρίδες που έχουμε αφήσει με το κέλυφος.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!