Cover

Συνταγες

Συνταγή: Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Μια πεντανόστιμη, υγιεινή, κλασική, και γεμάτη νοστιμιά συνταγή, είναι το ψάρι αλά σπετσιώτα.

Μια συνταγή που μας έρχεται από πολύ παλιά, από το γεμάτο ομορφιά και ιστορία νησί των Σπετσών.

Υλικά

  • 1.5-2 κιλά σφυρίδα, συναγρίδα ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο ψάρι σε φέτες
  • 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
  • 1 κ.σ.  ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • 1-2 Λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • Μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα ντοματάκια σε μικρά κομμάτια και μαζί με τον πελτέ, το σκόρδο και λίγο νερό, τα βράζουμε έως ότου να πιούν το ζουμί τους.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το λάδι.
  • Φέρνουμε δύο-τρείς βόλτες και σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
  • Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κλείνουμε την φωτιά.
  • Αλατίζουμε τα ψάρια μας και από τις δύο πλευρές, αφού πρώτα τα έχουμε στεγνώσει πολύ καλά και τα βάζουμε στο ταψί μας  μαζί με το λάδι και το λεμόνι, αλείφοντας τις φέτες του ψαριού.
  • Κατόπιν ρίχνουμε την σάλτσα μας, σκεπάζοντας τα και προσθέτοντας λίγο νερό.
  • Ψήνουμε στους 180 για περίπου μισή ώρα (ανάλογα με το ψάρι).
  • Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη.