Cover

Βολες

Βολές: GREECE OPEN 2014

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου και συγκεκριμένα στις 9–11 του μήνα, διεξήχθη το 8ο κατά σειρά GREECE OPEN από τον σύλλογο Φ.Α.Ρ., στο γήπεδο των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος σε έναν από τους καλύτερους Βρετανούς ρίπτες, έναν άνθρωπο με σπάνιο ήθος, τον κο Steve Boyt, γνωστό στον κύκλο μας και με το ψευδώνυμο “Painted Parrot”, το οποίο και αποτέλεσε τον τίτλο του ξεχωριστού αυτού Event.

Οι Βρετανοί αθλητές δείχνουν ιδιαίτερη σημασία και προτίμηση για το συγκεκριμένο γεγονός τα τελευταία χρόνια, αφού συνδυάζει την Ελληνική φιλοξενία, του υπέροχο καιρό, και την ομορφιά της χώρας μας, ενώ προσφέρει επίσης και συναγωνισμό υψηλού επιπέδου. Έτσι, το Greece Open αποτελεί έναν πειρασμό που επιβάλλει τη συμμετοχή τους, και με την ολοκλήρωση της συνάντησης νοιώθουν να αδημονούν ήδη για την επόμενη, όπως έχουν χαρακτηριστικά τονίσει. Άλλωστε, μια τέτοια διοργάνωση είναι πρώτης τάξης ευκαιρία για να συναντήσουν καλούς φίλους και να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στη Θεσσαλονίκη, με τις τόσες ομορφιές, το καλό φαγητό και τις μοναδικές ευκαιρίες διασκέδασης.

Για άλλη μια χρονιά η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη, αφού εκτός των δέκα Βρετανών αθλητών, πήραν μέρος στον αγώνα και 22 αθλητές του συλλόγου μας, γεγονός πολύ αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για το άθλημα, δεδομένων των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Ο καιρός ήταν σύμμαχός μας για πρώτη ίσως χρονιά, αφού και τις τρεις ημέρες οι άνεμοι είχαν σταθερή κατεύθυνση καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Το γεγονός αυτό διευκόλυνε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, μιας και δεν είχαμε υποχρεωτικές αλλαγές κατεύθυνσης γηπέδου, με τις ανάλογες συνέπειες για την κούραση και το ρυθμό των αθλητών.

Αν και η ένταση του ανέμου δεν ήταν μεγάλη, οι επιδόσεις όλων ήταν παραπάνω από καλές, με καλύτερη επίδοση του Owan Moyle στα 256 μέτρα.

Καλύτερη Ελληνική επίδοση ήταν αυτή του μέλους μας Τάκη Μαθιουδάκη με 242,55 μέτρα, κάτι που δείχνει πόσο πολύ έχει προοδεύσει ο Φ.Α.Ρ. και πόσο ανταγωνιστικοί είναι πλέον οι αθλητές μας.

Σε ότι αφορά στη συνολική βαθμολογία, σε αυτά τα οχτώ χρόνια που διεξάγεται το Greece Open είχαμε για πρώτη φορά αθλητή που «ανέβηκε στην υψηλότερη θέση του βάθρου» για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση, και έτσι έσπασε μια μακρά παράδοση που είχε δημιουργηθεί. Ο δις νικητής δεν είναι άλλος από τον κο Alan Varley, έναν από τους καλύτερους ρίπτες στον κόσμο, ο οποίος μάλιστα πήρε την νίκη κυριολεκτικά «στο νήμα», αφού η διαφορά του από τον δεύτερο και πρωταθλητή Αγγλίας Andy Copping, ήταν λιγότερη από δύο μέτρα στο σύνολο.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους και τις πολύ καλές τους επιδόσεις,  και να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεισέφεραν την επιτυχία αυτού του Event, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους χορηγούς και υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας.

Ο Φ.Α.Ρ. απέδειξε για άλλη μια χρονιά ότι μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα σε συλλογικό επίπεδο, και ότι είμαστε ικανοί να πετύχουμε πολλά με τα προτερήματα που διακρίνουν τον Ελληνικό λαό και τη χώρα μας.

Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε το δρόμο και σε άλλους συλλόγους, παρεμφερών αθλημάτων, σχετικών με τη θάλασσα, να διοργανώσουν και αυτοί με την σειρά τους διεθνείς εκδηλώσεις, προβάλλοντας τον τόπο μας και τα πολύ καλά στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν.

Ο Φ.Α.Ρ. υπόσχεται να σταθεί αρωγός και υποστηρικτής κάθε τέτοιας προσπάθειας, προσφέροντας βοήθεια όποτε, όπου και όπως μπορεί, με την όποια εμπειρία έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από διοργανώσεις διεθνούς κύρους, αξίας και αναγνώρισης.

 

Το ραντεβού έχει ήδη ανανεωθεί για τις 8–10 Μαΐου 2015, με το GREECE OPEN 2015 “CARROT CRUNCHER event”, προς τιμήν του Πρωταθλητή Αγγλίας 2013, κου Andrew Copping.