Cover

Αγωνες-Αθλητικη Αλιεια

2ο Διεθνές Τουρνουά Αλιείας από την Ακτή “RESPΕCT THE SEA”

Το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές τουρνουά αλιείας από την ακτή “RESPΕCT THE SEA”, που ήταν ενταγμένο στον θεσμό του Golden League, με διοργανωτή σύλλογο την Ακαδημία Αλιευτικών Δραστηριοτήτων.

Επίσημος χορηγός του τουρνουά για δεύτερη συνεχή  χρονιά, ήταν η εταιρία SUNSET και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα εταιρία ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ. Συμμετείχαν 60 άτομα, άνδρες και γυναίκες,  από 10 χώρες: Ελλάδα, Αγγλία, Κύπρο, Ισπανία, Τυνησία, Γαλλία, Μαρόκο, Τουρκία , Νότιο Αφρική και Πολωνία.

Οι αφίξεις των ξένων αποστολών άρχισαν από την Τρίτη 19 Απριλίου και  όλοι άρχισαν την προπόνηση στο πεδίο του αγώνα, την παραλία των Αγ. Θεοδώρων.

Κατά γενική ομολογία το πεδίο του αγώνα ήταν δύσκολο, με δεδομένο ότι  υπάρχουν πολλά είδη αλιευμάτων που χρειάζονται διαφορετικά εργαλεία και διαφορετική τακτική αλιείας. Κατά κύριο λόγο υπήρχαν γύλοι και χάνοι, αλλά και σάλπες, μουρμούρες, λιθρίνια, κεφαλόπουλα, λίτσες, σαφρίδια, σπάροι, σαργοί, μέχρι και μπαρμπούνια.

Όλα τα αλιεύματα του αγώνα παραδόθηκαν στο τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού και μοιράστηκαν σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Το τουρνουά διεξήχθη μέσα από δύο αγωνιστικές ημέρες.

Το Σάββατο 23 Απριλίου μεγάλοι νικητές των τομέων ήταν οι Σαπουνάκης Αλέξανδρος (Ακαδημία)  με 58 ψάρια και 1428 βαθμούς, Μαριλένα Μιχαλιού (Ακαδημία)  με 45 ψάρια και 1094 βαθμούς Βασίλης Βασιλαρόπουλος (paraktiοsarema .gr) με 30 ψάρια και 752 βαθμούς, Γιάννης Σκούρτης (Ακαδημία)  με 27 ψάρια και 645 βαθμούς, Κυριάκος Χάλαρης (Ακαδημία) με 21 ψάρια και 540 βαθμούς, Juan Carlos Pelaez (Ο Capote Club-Ισπανία) με 18 ψάρια και 457 βαθμούς και Νίκος Σοφούρης με 16 ψάρια και 374 βαθμούς.

Οι Έλληνες κατάφεραν να ξεπεράσουν πολλούς πανάξιους συμμετέχοντες από το εξωτερικό, με μεγάλη εμπερία από διεθνείς αγώνες και βαθειά γνώση της αγωνιστικής αλιείας.

Η συνέχεια ήταν συναρπαστική και την Κυριακή 24 Απριλίου δόθηκαν μεγάλες μάχες σε όλους τους τομείς.

Μεγάλοι νικητές των τομέων του δεύτερου αγώνας ήταν  οι  Έβρος Ευριπίδου (Surfcasting Club Cyprus) με 21 ψάρια και 503 βαθμούς, Μαριλένα Μιχαλιού με 16 ψάρια και 425 βαθμούς,  Γιάννης Σκούρτης  με 16 ψάρια και 385 βαθμούς,  Θεοδόσης Μπαλής (Ακαδημία) με 14 ψάρια και 355 βαθμούς, Αλέξανδρος Σαπουνάκης με 9 ψάρια και 253 βαθμούς, Γιάννης Χρυσουλάκης με 10 ψάρια και 250 βαθμούς  και Βασίλης Βασιλαρόπουλος με 6 ψάρια και 150 βαθμούς.

Η επικράτηση των Ελλήνων και τη δεύτερη αγωνιστική ημέρα, είχε ως αποτέλεσμα το βάθρο των νικητών του τουρνουά να είναι Ελληνική υπόθεση!

Η μεγάλη έκπληξη του τουρνουά ήταν για πολλούς η Μαριλένα Μιχαλιού της Ακαδημίας, που ανέβηκε στον ψηλότερο σκαλί του βάθρου ξεπερνώντας 59 συμμετέχοντες  και κατακτώντας πανάξια την 1η θέση. Για όσους γνωρίζουν τη Μαριλένα, το αποτέλεσμά της ήταν αναμενόμενο, γιατί  εξελίσσεται συνεχώς, αποκτά εμπειρίες μέσα από αγώνες στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, αλλά το σπουδαιότερο διαθέτει ήθος και δουλεύει συνεχώς, αθόρυβα και  συνεσταλμένα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρυσι στο διεθνές τουρνουά της Ιταλίας είχε κατακτήσει μαζί με τη  Ντόρα Τσάγκου τη δεύτερη καλύτερη θέση ξένων συμμετεχόντων, αλλά και στο Διεθνές τουρνουά της Τουρκίας είχε αλιεύσει το μεγαλύτερο ψάρι. Άρα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Μαριλένα Μιχαλιού διαθέτει υψηλό επίπεδο και κατέκτησε πανάξια την εμπιστοσύνη της SUNSET και του κ. Χρήστου Καλαϊτζή, που με τη λήξη του τουρνουά της προσέφεραν πλήρη χορηγία για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αυτή η στήριξη είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια της πορείας της στην αγωνιστική αλιεία.

Την 2η και 3η θέση του τουρνουά κατέλαβαν τα μέλη της Ακαδημίας Αλέξανδρος Σαπουνάκης και Γιάννης Σκούρτης αντίστοιχα. Και οι δύο έχουν τεράστια εμπειρία από διεθνείς αγώνες και πάλεψαν σκληρά για την πανάξια νίκη τους. Είναι και   οι δύο μεγάλοι αγωνιστές, με μεγάλη αγάπη για το ψάρεμα, και το κυριότερο, μεταδίδουν τις γνώσεις τους απλόχερα στους νεότερους χωρίς να κρατούν στεγανά.

Την 4η θέση κατέκτησε ο Βασίλης Βασιλαρόπουλος – paraktiopsarema.gr και την 5η θέση ο Θεοδόσης Μπαλής της Ακαδημίας, από τους παλαιότερους στην αγωνιστική αλιεία, δάσκαλος ήθους για όλους τους συναθλητές του και πραγματικός «ευπατρίδης» του ψαρευτικού χώρου.

Καλύτεροι ξένοι αναδείχτηκαν  στην 1η θέση ο Έβρος Ευριπίδου Surfcasting Club  – Κύπρος, στη 2η θέση ο Jean Isola Club de peche a Ragnola  – Γαλλία και στην 3η θέση ο Juan Carlos Pelaez – O Capote Club – Ισπανία.

Μικρότεροι σε ηλικία συμμετέχοντες των τουρνουά, ήταν στο casting  ο Ανδρέας Πεντρίνι της Ακαδημίας  και στο Canna da riva ο Στέλιος Τζουγανάκης της Ακαδημίας, ο οποίος ταξίδεψε από την Κρήτη όπου κατοικεί μόνιμα και μάλιστα κατέκτησε την 7η θέση του τουρνουα με 29 ψάρια!

Εντυπωσιακή ήταν όμως και η συμμετοχή γυναικών, καθώς συμμετείχαν οι εξής: Sandra de la Fuente – Ισπανία, Izabela Weimann – Πολωνία, και από την Ακαδημία, Μαριλένα Μιχαλιού, Τίνα Δημητρίου, Τερέζα Ζούλη, Μαρία Κάβουρα, Πηνελόπη Μαντζώρου, Ντόρα Τσάγκου και Φαίη Ιωαννίδου. Πρέπει να αναφέρουμε την επιτυχία της Τίνας Δημητρίου της Ακαδημίας – Αrt Fishing Team, που κατέλαβε την 11η θέση του τουρνουά.

Διαγωνισμός  για το Μεγαλύτερο Ψάρι & Διεθνές Τουρνουά Αλιείας με Φελλό CANNA DA RIVA

Την Κυριακή το μεσημέρι μετά το 2ο αγώνα του τουρνουά, διεξήχθησαν παράλληλα ο διαγωνισμός  για το μεγαλύτερο ψάρι με μεγάλο νικητή το μέλος της Ακαδημίας Γιάννη Δρομπίλη που αλίευσε μια τσιπούρα 49 εκ., αλλά και ο διεθνής αγώνας αλιείας με φελλό CANNA DA RIVA, με νικητές τους:  1η θέση Νάσος Βουγιουκλής-Νηρέας Καλαμάτας 18 ψάρια και  900 βαθμούς, 2η θέση Χάρης Τσέπελας Ακαδημία με 33 ψάρια και  626 βαθμούς, 3η θέση Θεοδόσης Μπαλής Ακαδημία με 15 ψάρια και 540 βαθμούς, 4η θέση Andy Gallacher – Αγγλία με 22 ψάρια και 396 βαθμούς, 5η θέση Νίκος Σοφούρης Ακαδημία με 24 ψάρια και 270 βαθμούς και 6η θέση Νίκος Αλεφραγκής με 14 ψάρια και 254 βαθμούς.

Ο αγώνας CANNA DA RIVA ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του μέλους της Ακαδημίας  Κοσμά Καλή που χάθηκε πρόφατα.

—————————————————————————————

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Ευχαριστεί από καρδιάς  τον κ. Χρήστο Καλαϊτζή, γιατί είναι πάντα αρωγός σε κάθε καλή προσπάθεια του συλλόγου μας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων και προσωπικά τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αναστάσιο Σακελλαρίου και Σωτήρη Νικολάου, για την έκδοση της άδειας τέλεσης των αγώνων και  γιατί έθεσαν το τουρνουά υπό την αιγίδα του Δήμου.

Επίσης ευχαριστούμε το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία Αγ. Θεοδώρων  για τη συνεργασία, καθώς και το τοπικό ιατρείο του  Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται στην παραλία του αγώνα και ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε τυχόν  έκτακτο γεγονός (… ευτυχώς δε συνέβη).

Η τελετή λήξης με τις απονομές έγινε την Κυριακή το βράδυ και την τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρης Νικολάου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Θεοδώρων κ. Παναγιώτης Πέτρου, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Ράτης.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν  η ανάδειξη του σπουδαίου Τυνήσιου αθλητή και ανθρώπου Dr Nabil Jeallazi ,ως επίτιμου μέλους της  Ακαδημίας Αλιευτικών Δραστηριοτήτων! O Dr. Nabil Jellazi  που ήταν ο περσυνός μεγάλος νικητής του 1ου RESPECT THE SEA, είναι μεγάλος φίλος του συλλόγου μας, είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και αθλητής και  ένα διαμάντι της αγωνιστικής αλιείας με παγκόσμια αναγνώριση.

Όμως η στιγμή που η Μαριλένα Μιχαλιού ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο! Το θερμό χειροκρότημα και τα βουρκωμένα μάτια των συναθλητών της -και όχι μόνο- ήταν η περίτρανη αναγνώριση μιας μεγάλης αθλήτριας.

Από τις εκδηλώσεις δε θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο περιοδικό BOAT & FISHING IN GREECE,  χορηγός επικοινωνίας του τουρνουά, και  η Ακαδημία ευχαριστεί θερμά τον κ. Αντώνη Δρόσο για την παρουσία του και την κάλυψη του τουρνουά, αλλά και τους κ. κ. Γιώργο Πολυχρονίου και Αντώνη Ιωνά που πάντα βρίσκονται δίπλα σε κάθε προσπάθεια και εκδήλωση του συλλόγου.

Τέλος  πρέπει να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους ανεξαιρέτως του αθλητές και της αθλήτριες της Ακαδημίας Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ελλάδας, που εργάστηκαν σκληρά και κατάφεραν όλοι μαζί  να διοργανώσουν ένα καταπληκτικό διεθνές τουρνουά για ακόμη μια χρονιά.

Αυτό το τουρνουά είναι η σπουδαιότερη διοργάνωση αγωνιστικής αλιείας που γίνεται στην χώρα μας κάθε χρόνο και εμείς όλοι στην Ακαδημία νοιώθουμε πολύ υπερήφανοι που συγκεντρώνουμε πλήθος ξένων συναθλητών μας και  προβάλουμε πρωτίστως την χώρα μας,  αλλά και το σύλλογό μας,  χωρίς να μας πτοούν οι αντιξοότητες.

Και του χρόνου να είμαστε καλά και να ξανανταμώσουμε στο 3ο Διεθνές τουρνουά αλιείας από την ακτή RESPECT THE SEA – GOLDEN LEAGUE και στο 2ο Διεθνές τουρνουά Canna da riva Memorial KOΣMAΣ KALΗΣ –  WORLD TOP 50.