Cover

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Αθλητική Αλιεία: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με Φελλό 2015 σε Εσωτερικά Ύδατα

Το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό σε εσωτερικά ύδατα, στη λίμνη πηγών Αώου στο Μέτσοβο, με διοργανωτή σύλλογο τον ΑΣΕΑ Ιωαννίνων. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήραν μέρος αθλητές από πέντε συλλόγους της δύναμης της ΕΟΥΔΑ.
Παρά τις λίγες συμμετοχές -συνέπεια της κρίσης που βιώνουμε στην χώρα μας-, οι αθλητές κατάφεραν να κρατήσουν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, κάτι που φαίνεται από το σύνολο των ψαριών που αλιεύθηκαν (περίπου 80 κιλά), τα οποία και απελευθερώθηκαν όλα ζωντανά στο φυσικό τους περιβάλλον. Σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κατάφερε να σπάσει το –περσινό- ρεκόρ των 9200 γρ., όχι από έναν, αλλά από τέσσερις αθλητές, δημιουργώντας νέο ρεκόρ που είναι τα 13.020 γρ. (και βαθμοί επίσης).

1η Αγωνιστική

Ο πρώτος αγώνας δεν είχε τα αλιεύματα που περίμεναν οι αθλητές, ήταν όμως καθοριστικός για την ανάδειξη των πρώτων θέσεων. Ο Κεπαζάκης Ανδρόνικος με τέσσερις κυπρίνους, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, ενώ την δεύτερη πήρε ο αθλητής του Ν.Ο. Καρύστου Βασιλάτος Γιώργος, με δύο ηλιόψαρα. Την τρίτη θέση κατάφερε να πάρει στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο αθλητής του Τρίτωνα Μαραγκός Bασίλης με έναν κυπρίνο 960 γρ., ενώ στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, καθώς αμέσως μετά τη λήξη έβγαλε έναν κυπρίνο 1660 γρ. που όμως δε μέτρησε στη βαθμολογία. Πολύ καλή ήταν και η προσπάθεια και του αθλητή του ΝΟΙΕΣ Πόρτο Ράφτη, Αποστολίδη Γιώργου, που κατάφερε να αλιεύσει δύο κυπρίνους συνολικού βάρους  900 γρ.

Οι τρεις πρώτοι του αγώνα:

1η θέση Κεπαζάκης Ανδρόνικος με 1560 βαθμούς
2η θέση Βασιλάτος Γιώργος με 15 βαθμούς
3η θέση Μαραγκός Βασίλης με 960 βαθμούς

2η Αγωνιστική

Ο δεύτερος αγώνας ήταν πραγματικά εντυπωσιακός, καθώς αλιεύθηκαν κυπρίνοι συνολικού βάρους 77 κιλών. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο του μαλαγρώματος που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος, οι αθλητές κατάφεραν να μαζέψουν τους κυπρίνους μπροστά τους, και οι μάχες ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές και συνεχόμενες, αποτέλεσμα τις δύναμης των ψαριών που βρίσκονται σε αυτήν την πανέμορφη τεχνητή λίμνη. Συνολικά, τέσσερις αθλητές κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 10 κιλά σε βάρος. Το μεγαλύτερο αλίευμα ήταν ένας κυπρίνος 1240 γρ., τον οποίον αλίευσε ο Μάνος Μελετίου.

Οι τρεις πρώτοι του αγώνα:

1η θέση Μιχαηλίδης Αντώνης με 13020 βαθμούς
2η θέση Μαραγκός Βασίλης με 11200 βαθμούς
3η θέση Κεπαζάκης Ανδρόνικος με 11050 βαθμούς

Συνολικά Αποτελέσματα

Μετά την ολοκλήρωση και των δύο αγώνων, είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Συνολική ατομική κατάταξη

1η θέση Κεπαζάκης Ανδρόνικος- Πρωταθλητής Ελλάδος 2015
2η θέση Μαραγκός Βασίλης – μέλος Εθνικής ομάδας
3η θέση Μιχαηλίδης Αντώνης – μέλος Εθνικής ομάδας

4η θέση Αποστολίδης Γιώργος – μέλος Εθνικής ομάδας
5η θέση Βασιλάτος Γιώργος – μέλος Εθνικής ομάδας
6η θέση Ντέρος Αντώνης – μέλος Εθνικής ομάδας

Ομαδική κατάταξη

1η θέση Τρίτων FC – Πρωταθλητής Ελλάδας Σύλλογος, με τους αθλητές Μαραγκό Βασίλη και Μιχαηλίδη Αντώνη
2η θέση ΑΣΕΑ Πτολεμαΐδαας, με τους αθλητές Κεπαζάκη Ανδρόνικο και Καραγιάννη Νίκο
3η θέση Ν.Ο. Καρύστου, με τους αθλητές Βασιλάτο Γιώργο και Μελετίου Μάνο.

Τέλος, το μεγαλύτερο σε βάρος ψάρι του Πρωταθλήματος αλίευσε ο αθλητής του ΝΟ Καρύστου, Μάνος Μελετίου, και ήταν ένας κυπρίνος 1240 γρ.

Η ΕΟΥΔΑ ευχαριστεί θερμά:

  • το διοργανωτή σύλλογο ΑΣΕΑ Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Φρίγκα Κωνσταντίνο, για την πολύ καλή διοργάνωση και τη φροντίδα που έδειξε,
  • τον αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Εθελοντισμού, κ. Καραμπίνα, που μας τίμησε στην τελετή απονομών με την παρουσία του,
  • το Δασάρχη Μετσόβου κ.Σιούτα που ήταν κοντά μας και μας τίμησε με την παρουσία του,
  • όλους τους αθλητές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς και τους Συλλόγους τους, Ν.Ο. Καρύστου, Δελφίνια Περιστερίου, ΑΣΕΑ Πτολεμαΐδας, ΝΟΙΕΣ Πόρτο Ράφτη, Τρίτων FC,
  • τις επιχειρήσεις που στήριξαν με τις χορηγίες τους τους δύο αγώνες, Βίκος Α.Ε., Α.Π.Σ.Ι. Πίνδος, Mountains Γέροντας, Air Dust Systems και Δωρότυπο,
  • το περιοδικό Boat & Fishing, χορηγό επικοινωνίας του τομέα της αθλητικής αλιείας επιφανείας της ΕΟΥΔΑ και ιδιαίτερα τον κ. Αντώνη Δρόσο.
  • Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε για την πολύπλευρη στήριξή τους σε όλες μας τις προσπάθειες, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου (κ.κ. Σιαπλαούρα και Βράκας).
  • Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο και το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου, καθώς και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, για τη συνδρομή τους στην απρόσκοπτη τέλεση του αγώνα.